Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbovo kuskusový salát

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Výborný kuskusový salát potěší milovníky hub, slaniny a sušených rajčat. Je rychle hotový, takže nestrávíte příliš času v kuchyni a můžete si jej dát i po studenu. Komu by přece jen chyběl kus masa, může si k salátu připravit kuřecí steak.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 303 kJ /
1 507 kcal
Bílkoviny27,61 g
Tuky108,40 g
Vláknina18,38 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,63 g
Sůl4,02 g
Sacharidy97,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuskus připravíme podle návodu, osolíme dle chuti a promícháme s lžící olivového oleje. Krok 2: Houby očistíme, nakrájíme, vložíme na pánev, osolíme a vydusíme všechnu přebytečnou tekutinu. Pak je z pánve vyjmeme a odložíme. Krok 3: Do pánve dáme lžíci oleje, na kterém orestujeme cibulku se slaninou. Přidáme houby, posekaná sušená rajčata, česnek a balsamico a ještě asi 5 minut restujeme. Dochutíme. Krok 4: Směs spolu s nasekanými bylinkami přidáme ke kuskusu a pečlivě promícháme. Krok 5: Salát se může podávat studený i teplý.

TIP: Kuskus - oblíbené recepty

Zveřejněno 22. 5. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete inkitchenopen.blogspot.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovo kuskusový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8q0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovo kuskusový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8q0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:-)<3:yes::yes::-K

cisarka:Ivanko, jsem moc ráda, že se recept osvědčil, děkuju za jeho realizaci a za zprávu:-8:-K

Výborný recept:yes::yes:. Dělala jsem s hlívou a vynikající:-p:-p:-p. Posílám bodík.:yes:

... přesně takové recepty potřebuju ...:-K

:yes::yes:

Díky všem za hodnocení receptu:-K

Ten by mi chutnal, je v něm všechno co mám ráda:yes:

;-)tak to určitě vyzkouším, zatím jenom s hlívou a houbařské sezoně se uvidí:yes::yes:+11

hmmm,zase houbičky:-pa s kuskusem to mám ráda;-):yes:

Severinka:Žampiony dej klidně taky, já likviduju mražené ( ty mají samozřejmě lepší chuť), ale bude to taky dobrý;-)

Andrej paráda:yes::yes: a já mám žampiony v plechu, to by taky šlo co:-?:-? a aspoň zužitkuju ten zbytek sušených rajských, co je furt v lednici a vždy na ně zapomenu, už si tisknu a bude zítra obídek;-);-);-)

1974andrea: No uvidím, jestli se paninka vrátí dneska dom, jela na mě žalovat mamince:-O:-D:-D Jako kdyby se chlap občas nemohl zkulturnit do němoty:-D:-D

k.k.:Dobrá volba;-). Tak pak podej raport, jak sis pochutnal s paninkou:-))

1974andrea: Dám si k temu pivo, aby mě to neporazilo, myslím ta zdravost:-8:-D:-D

k.k.:Nazdárek:-)). Jasně, hlíva je ještě ke všemu velmi zdravá, tak bacha, aby toho na tebe nebylo moc:-D

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
kuskusový salát, kuskusový salát se žampiony, kuskusový salát s houbami, kuskusový salát s žampiony, kuskusovy salat s hlivou, salát s kuskusem a houbami, studeny salat kuskus, vynikajici kuskus s hlivou, kuskusovy salaty

Suroviny:
kuskus, olej olivový, houby lesní, rajče sušené v oleji, cibule, česnek, olej, slanina, ocet balsamiko, bazalka čerstvá, petrželka, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu