Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 911 kJ / 696 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,03 g |
| Tuky | 66,17 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 202 mg |
| Sodík | 726 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 16,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit osolenou vodu a při začátku vaření přidáme srdce s bobkovým listem, pepřem a vaříme do měkka.
Krok 2: Po uvaření dáme hned srdce do studené vody a vychladlé krájíme na širší proužky, necháme stát.
Krok 3: V kastrůlku si uděláme jíšku z tuku a mouky, tu zalijeme vývarem ze srdce, rozšleháme a dochutíme sardelovou pastou, hořčicí, okurku nakrájenou na nudličky, žampiony nakrájené na kousky, vrátíme nakrájené srdce a doladíme cukrem, solí, šťávou z citronu-chutě musí být vyvážené, vaříme 20-30 minut!
Krok 4: Nakonec do omáčky přilijeme smetanu-omáčku můžeme ředit vývarem pokud je jí málo, ještě chvilku povaříme a můžeme stolovat.
Zveřejněno 26. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněné vepřové srdce se sardelovou pastou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojnz
Moje poznámka
Kořeněné vepřové srdce se sardelovou pastou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojnz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Tématické fráze:
vepřové srdce recept,
vepřové srdce,
srdce z divočáka,
vaříme se sardelovou pastou,
srdce divocak omacka,
vepřové srdce na žampionech,
recept na veprove srdce,
vepřové srdce na sardelích,
kořenšné srdce-recept,
srdce se žampiony,
vídeňské vepřové srdce,
vepřové srdce na sterilovaných žampionech,
kořeněné srdce-recept,
vídenské srdce-recept,
srdce z divocaka recept,
videnske srdce recept,
vepřové srdce na houbách,
varime veprove srdce recept,
srdicko z divocaka,
maso se sardelovou pastou
Suroviny:
srdce vepřové,
cibule,
okurky sterilované,
žampióny,
pasta sardelová,
hořčice plnotučná,
smetana ke šlehání,
bobkový list,
pepř,
šťáva citronová,
mouka hladká,
olej,
cukr,
sůl
Komentáře (11)