Moje domácí tlačenka
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si pořádnou domácí "tláču", za kterou by se nestyděl ani profesionální řezník.
Suroviny pro 1 kus
12-15 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 442 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,35 g |
Tuky | 30,41 g |
Vláknina | 10,89 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 14,97 g |
Sůl | 37,40 g |
Sacharidy | 32,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vaření připravíme dva hrnce a papiňák.
Krok 2: Do papiňáku dáme nožičky a koleno, přidáme 2-3 kávové lžičky soli a v pytlíku na koření zavážeme pár kuliček nového koření, celého pepře a bobkového listu.
Krok 3: Zalijeme vodou a dáme vařit.
Krok 4: Zhruba po hodině vaření papiňák otevřeme a necháme pomalým vařením bez poklice ještě hodinu bublat, aby se zredukovala tekutina.
Krok 5: Do druhého hrnce dáme vařit plec, jazyky a srdíčko, ke kterým přidáme jednu celou cibuli, 2 stroužky česneku, trochu soli a vaříme do měkka.
Krok 6: Ve třetím hrnci uvaříme očištěné ledvinky a játra, ty potřebují nejkratší dobu vaření, nejvýše hodinku.
Krok 7: Po dovaření všech surovin vyndáme z hrnce a necháme trochu zchladnout.
Krok 8: Vodu z vnitřností můžeme vylít, ostatní necháme.
Krok 9: Vnitřnosti nakrájíme na malé kostičky, nejvýše 1x1x1 cm, maso na větší a nejkvalitnější maso ještě na větší kousky.
Krok 10: Kůže a tlusté maso rozsekáme nadrobno nožem (můžeme použít mlýnek).
Krok 11: Vše dáme do velké mísy a promícháme.
Krok 12: Přidáme 2 lžičky soli a koření (já používám doma v kávovém mlýnku namleté na prach), 1 lžičku majoránky, 1/2 lžičky nového koření a 2 lžičky pepře.
Krok 13: Znovu promísíme, zalijeme vývarem z nožiček a masa v poměru: na 3 naběračky vývaru z nožiček dáme jednu naběračku vývaru z masa (udělá dobrou konzistenci a tlačenka je pěkné čirá).
Krok 14: Plníme do rukávů o průměru 10 cm. Nakonec vše dáme do chladu ztuhnout.
Zveřejněno 2. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje domácí tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6V3
Moje poznámka
Moje domácí tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6V3
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 13 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrový bulgur
TondaJ před 12 minutami
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 2 hodinami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 2 hodinami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 8 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 10 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 12 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 13 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 13 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí tlačenka,
tlačenka domácí,
domácí tlačenka recept,
jak se dělá domácí tlačenka,
recept na domaci tlacenku,
recept domácí tlačenka,
tlačenka domácí bez vaření,
tlačenka domácí recepty,
koření do tlačenky,
jak udělat domácí tlačenku,
vaření tlačenky,
příprava tlačenky,
jak se dělá tlačenka,
recepty domácí tlačenka,
tlačenka recept,
dobrá domácí tlačenka,
zavareni tlacenky,
příprava domácí tlačenky,
jak na domaci tlacenku,
koreni na tlacenku
Suroviny:
plec vepřová,
játra vepřová,
ledvinky vepřové,
srdce vepřové,
nožička vepřová,
koleno vepřové,
jazyk vepřový,
cibule,
česnek,
bobkový list,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
majoránka,
pepř,
koření nové koření mleté,
sůl
Komentáře (29)