Bublanina pro začátečníky
Snadná bublanina je jedním z nejčastěji pečených moučníků v našich domácnostech. Nadýchané těsto z vyšlehaného sněhu doplní libovolné ovoce, třeba to, které zrovna posbíráme na zahrádce. Po upečení stačí pocukrovat, stejně zmizí v cukuletu.
Suroviny pro 1 plech
plech 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 339 kJ / 1 754 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,42 g |
| Tuky | 33,05 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 817 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 307,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, studenou vodu a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého během šlehání přidáme 1 lžíci moučkového cukru.
Krok 2: Když je sníh vyšlehaný, přidáváme postupně po lžících odvážený cukr. Po zašlehání přidáváme po jednom žloutky a po lžících mouku. Vždy jeden žloutek a po jeho zašlehání přidáme 3-4 lžíce mouky. Nakonec zašleháme veškerou zbylou mouku.
Krok 3: Do pekáče namažeme trochu másla, aby nám papír neklouzal. Vložíme papír na pečení a ten můžeme pomazat mašlovačkou olejem nebo rozpuštěným máslem a vysypat hrubou moukou.
Krok 4: Těsto vylejeme na plech s papírem, poklademe třešněmi nebo jiným ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na střední příčku, na 15 minut, na 210 °C, horní a spodní ohřev.
Krok 5: Potom teplotu zmírníme, zapneme jenom spodní ohřev na 180 °C a dopékáme ještě 20-25 minut.
Krok 6: Necháme vystydnout, nakrájíme a posněžíme hustě moučkovým cukrem.
Zveřejněno 8. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yr0O
Moje poznámka
Bublanina pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yr0O
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 21 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 41 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
pečení pro začátečníky,
domaci bublanina,
pišková bublanina,
jak dlouho se peče bublanina,
bublanina s rumem,
bublanina z hrubé mouky,
bublanina doba pečení,
bublaninova buchta,
bublaninova babovka,
bublaninovy kolac,
bublanina s hrubou moukou,
bublanina z domaci pekarny,
pečení s hrubou moukou,
bublanina z bílků,
teplota peceni bublaniny,
bublanina recept,
bublanina s třešněmi,
recept bublanina se třešněmi maminčiny recepty,
recept na domácí bublaninu,
bublanina teplota
Suroviny:
třešně,
vejce,
voda,
sůl,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
ovoce,
mouka hrubá
Komentáře (29)
To ji ,ale neochrání od sež...ní!