Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská rajčatová polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Polévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící creme fraiche, ale použít lze i drobné těstoviny nebo sýr.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 402 kJ /
1 291 kcal
Bílkoviny26,73 g
Tuky65,41 g
Vláknina35,71 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy136,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek nakrájíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme, můžeme je i oloupat, případně použít konzervovaná. Krok 2: Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Krok 3: Vaříme 20 minut, přidáme sůl, mletý pepř a cukr. Krok 4: Ochucená rajčata propasírujeme přes síto. Krok 5: Přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži, povaříme a nakonec přidáme drobně nasekanou bazalku. Krok 6: Můžeme doplnit kostičkami bílé veky a na talíři zasypat strouhaným sýrem.

Zveřejněno 15. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská rajčatová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/aMA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská rajčatová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/aMA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Italskou bych to nenazvala. Určitě použit olivový olej a červenou cibuli. Kdo má rad alternativy, tak lze použit misto smetany kokosové mléko a nejake indické kořeni…

Polévku vařím doma moc nám chutná :-* vždycky se povede. Fotka přiložena.<3

pro richarda und pavlínu jednak italska polevka s rýží existuje druhak at koukam jak koukam nevidim v receptu ani kečup ani eidam ale tvrdý sýr chcete zřejmně jen nasírat lidi protože pokud sami vaříte vezmete recept a uvaříte popřípadě doděláte podle sebe tak nevím kdo je tu k pláči

Bohužel italská kuchyně je výborná a zaplať pánbůh nepoužívá kečup,eidam,obyčejný olej a tučnou smetanu,ta je v italské kuchyni minimálně.Polévka může být výborna,ale ne italská.:-p

pavlina: Rajcatova polevka s ryzi v Italii existuje, pochopitelne s olivovym olejem, bez kecupu, eidamu a smetany a jmenuje se - Minestra di pomodori e riso.

4 lžíce oleje,jakého? Už vidím jak tam lijete řepkový či slunečnicový, "strouČky" česneku taky neznám,znám jen stroužky a ta rýže,tak to už je opravdu k pláči. Chápu, že takovouhle českou verzi má někdo rád ale v tom případě do názvu nepatří slovo Italská. Taky chápu jak můj komentář bude nenáviděný,pokud do té polévky,jak čtu někdo ještě přidává kečup a zasype si to nastrouhaným eidamem,tak do tedy dobrou chuť!:-(

Trefa do černého.

Fakt trefa do černeho:yes:

moc dobra :-K

vařime určite bude dobra:-p

:-((:-((:-((Priserne, to se neda jist :-(:-((:-((:-((

:-Dvýborná polévka :) :* škoda jen , že je jí málo :/ dala bych si ještě :D

miluju italskou kuchyni mam ji moc rada:-K

moc dobra :-)

Výborné zpestření oproti klasické rajské polévce a navíc velmi jednoduchá a extra chutná varianta :). Jen jsem si jí trošku vylepšila :). Ukládám do oblíbených a k tomu ještě přidávám bodík ;-).

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
tomatová polévka, prava italska rajska polevka, recept na rajčatovou polévku, italska rajska polevka s parmazanem, tomatová polévka pohlreich, tomatová polévka recept, italská polévka minestrone pohlreich, rajská polévka recept, recept na italskou polevku, rajská polévka z čerstvých rajčat, tomatová polévka s parmazánem, rajská polévka pohlreich, recept tomatová polévka, pravá tomatová polévka, výborná italská rajčatová omáčka, tomatová polévka s bazalkou, pravá italská minestrone, pravá rajská polévka, rajcatova polevka podle pohlreicha, tomatová polívka

Suroviny:
olej, cibule, česnek, rajče, vývar masový, sůl, pepř mletý, cukr, bazalka čerstvá, tymián, smetana, rýže, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu