Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný dezert s pudingovým tvarohem a meruňkami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 855 kJ /
2 594 kcal
Bílkoviny74,45 g
Tuky123,01 g
Vláknina14,75 g
Cholesterol 574 mg
Sodík 518 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy228,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si uvaříme puding podle návodu. Krok 2: Listové těsto rozválíme na vále posypaným moukou na dva obdélníkové pláty. Krok 3: První plát přeneseme na plech vyložený papírem na pečení ( nebo na plech, který jsme vypláchli studenou vodou ).Okraje těsta zvedneme a dno propícháme vidličkou,poté posypeme plát těsta strouhanými mandlemi nebo strouhankou a pokryjeme polovinou meruněk, které pokapeme rumem nebo rumovou trestí. Krok 4: Takto obložený plát zakryjeme druhým plátem. Okraje obou plátů přitiskneme k sobě a mírně zdvihneme. Krok 5: Puding smícháme s tvarohem, brusinkovým kompotem a přidáme vejce utřená s oběma druhy cukru. Vše dobře promícháme. Krok 6: Tvarohovou směs nalijeme na povrch koláče a rozdělíme na ni druhou polovinu meruněk nebo jiného ovoce. Krok 7: Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut dozlatova. Krok 8: Upečený koláč necháme prochladnout, pak ho ještě můžeme dozdobit jahodami nebo ovocem, na ozdobu můžeme dát i kousky limetky nebo citronu pro svěží vůni. Krok 9: Nakrájíme na řezy a zdobíme šlehačkou apod.

Zveřejněno 17. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7mP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7mP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-K+8:yes:

no koláček opravdu vypadá velmi jedle:yes::-D já meruňky miluji, ale jsem v rodině bohužel sama - no na část koláče dám jiné ovoce a bude to:-p

Jana Remkova:No,Jani, asi vím,o co go,nejsi sama:-)):-))

Veronika.Hrozna: jen tak na ozdobu:-K

Veronika.Hrozna:Jaká limetka:-?:-?:-?

Lámu si hlavu ,kam s tou limetkou, na povrch koláče nebo do tvarohu:-?:-?:-?

varilamyskakasicku: No, však právě. Poslední dobou peču hrozně málo a docela se mi to vymstilo. Spodní těsto něco jako linecké předpéct, pak natřít ten tvaroh s ostružinami a zalít piškotovým těstem. Vypadalo tak krásně. Rozkrojím a....šlak aby to trefil, no:-((

Jana Remkova: kedlubínky máš ale nádherné,Jani,
taky jsem byla dnes na "šlak aby do mne trefil":-))nejsem na pečení,zdědila jsem to pečení sladkého asi po mamce, ta moc nepekla:-K;-);-)

Paní Velejemná, to se ti povedlo, narozdíl ode mne!!:yes: Šlak aby to trefil!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ivulí:-K máš to hmmm... nemám slov
:yes::yes:

To je paráda ;-):-p:yes:

Moc pěkný dezert:-p a lahodící oku:yes:

rebeka: moučník jsem dělala podle vzoru "velejemných dezertů" podle babiččiných receptů :-K

:yes:;-)hmm,dělám podobně,jen tam dávám ještě piškoty...:yes:;-)

jéžiš.. to bude dobrééé:-p:-p:-p:yes::yes::yes:
velejemný pravíš:-? tak já velejemně připisuju bodíčiček:-8:-D;-)

Tématické fráze:
puding s tvarohem, dezert z meruněk, dezerty z meruněk, dezert s meruňkami, dezert z listového těsta a meruňkami, desert s merunkami, tvarohový koláč s meruňkami puding, tvaroh puding, dezerty z listového těsta, merunkový dezerty, meruňkový dezert, dezert z listového těsta, dezert z listového těsta s jahodami, jemny ovocny dezert, dezerty s tvarohem, meruňkový dezert s pudinkem, dezert s meruněk, dezert z listového těsta s meruňkami, meruňkové dezerty, peceni s merunkami

Suroviny:
těsto listové, meruňky, jahody, tvaroh, mléko, vejce, rum, kompot brusinkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, cukr krupice, mandle strouhané, mouka hladká, jahody

Přidat fotografie receptu