Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 029 kJ / 5 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 316,13 g |
Tuky | 407,55 g |
Vláknina | 1,36 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 12,11 g |
Sůl | 32,27 g |
Sacharidy | 50,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hmoždíře si nasekáme všechny bylinky ve stejném poměru a přidáme hrubou mořskou sůl. Utřeme tak, aby vznikla voňavá zelená pasta, a přidáme ke konci lžíci olivového oleje.
Krok 2: Kuře naporcujeme a do každé porce vložíme pod kůži kuřete klínek másla. Všechny porce poté bohatě potřeme bylinkovou směsí, poklademe kousky másla a vložíme do připraveného pekáče.
Krok 3: Kuřecí porce podlijeme pivem a kuřecím vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme při 180°C cca 90 minut z toho posledních 15 minut odkryté, aby vznikla křupavá kůrka.
Krok 4: Po upečení šťávu přelijeme do malého hrnce. Přidáme lžíci hladké mouky pro zahuštění a lehce provaříme cca 10 minut. Na závěr vložíme větší oříšek másla pro zjemnění. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Zveřejněno 17. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Postřižinské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m80n
Moje poznámka
Postřižinské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m80n
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 10 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 11 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 2 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 6 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 7 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 7 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 8 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 9 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 10 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 11 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 12 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 13 hodinami
Tématické fráze:
recept na kuře,
postrizinske pivo,
soukrome farmy kuřata,
soukroma farma kuřeci,
recepty z kurete,
jak upect kure 2,5 kg,
kuře na pivu a bylinkách,
kuře ze soukromé farmy,
sz kuřete
Suroviny:
kuře,
pažitka,
majoránka,
tymián,
pivo postřžinské,
bujon kuřecí,
sůl mořská,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (18)