Štrúdl podle mé babičky
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou ideálním zákuskem k odpolední kávě, a to i pro ty, kteří si hlídají váhu.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 772 kJ / 2 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,06 g |
Tuky | 107,72 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 378,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uhněteme pevnější, hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku nebo naopak vodu.
Krok 2: Až budeme mít těsto zpracované, přiklopíme jej hrncem (nahřátým), aby se trochu zapařilo.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vymažeme olejem.
Krok 4: Mezitím nastrouháme jablka nahrubo, přidáme mletou skořici, citronovou šťávu a cukr dle chuti (může být i vanilkový).
Krok 5: Těsto rozdělíme na 2 díly. Z jednoho dílu vyválíme placku, zabalíme do ní polovinu jablek a přeneseme na plech. Totéž uděláme s druhým dílem těsta. Hotové štrúdly potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 4. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl podle mé babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x76P
Moje poznámka
Štrúdl podle mé babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x76P
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 11 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 12 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 6 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 9 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 9 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 9 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 11 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 11 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 12 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 12 hodinami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 12 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl od babičky,
štrůdl recept,
štrůdl jako od babičky,
strudl na plech,
štrůdl podle babičky,
štrůdl z podmáslí,
těsto na štrůdl,
hrníčkový štrůdl,
recept štrůdl,
babičky.cz,
těsto na štrůdl s octem,
dokonalý štrůdl,
štrúdl s octem,
cim vymazat plech na strudl,
recept na strudl,
recepty strudl,
strudl nasich baicek recept,
recepty od babičky,
štrůdl pod hrncem,
strudl na plech recept
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
voda,
ocet,
máslo,
jablko,
šťáva citronová,
skořice mletá,
cukr,
olej,
vejce
Komentáře (26)