Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře po vracovsku

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Chcete-lí se blýsknout luxusním pokrmem před rodinou, zkuste kuře po vracovsku. Do křupava upečené kuře na vrstvě lahodné, se smetanou připravené zelenině, je radost na talíři. Nezapoměňte na přílohu, nejlépe malé nové brambůrky ve slupce.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 903 kJ /
5 474 kcal
Bílkoviny320,77 g
Tuky401,89 g
Vláknina37,36 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 2,50 g
Sůl6,10 g
Sacharidy109,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou paprikou. Veškerou zeleninu nakrájíme na nudličky. Krok 2: Naskládáme do pekáče, podlijeme kuřecím vývarem, poklademe kousky másla a za občasného přelití upečeme doměkka a křupava. Krok 3: Jednotlivé porce upečeného kuřete vyjmeme a udržujeme teplé. Krok 4: Do výpeku vložíme veškerou na nudličky pokrájenou zeleninu a podusíme, dokud není měkká. Krok 5: Zahustíme smetanou s jednou lžící rozmíchané hladké mouky. Krok 6: Dochutíme šťávou z půlky citrónu a bílým vínem. Případně dle chuti a potřeby dosolíme. Krok 7: Porce kuřete při servírování klademe na smetano-zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory – nejlépe malými novými ve slupce.

Jak dlouho vařit celé brambory ve slupce

Zveřejněno 1. 7. 2012

Poznámka autora Colombo65

Zdroj: Jihomoravská kuchařka - cena 9,-Kčs - lehce upraveno dle vlastních potřeb, možností a chutí.

Město Vracov leží v rovinaté krajině mezi Strážnicí a Kyjovem. Na svazích otočených k jihu se pěstuje vinná réva. Severně od hlavní silnice se pak nacházejí habánské vinné sklepy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře po vracovsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q69p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře po vracovsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q69p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Vyskúšané, výborné, vďaka za recept! Len som troška zmenil technológiu zahustenia, výpek z kuraťa som vydusil do tuku, pridal múku a opražil, až potom pridal podusenú zeleninu, zalial vývarom a prevaril. Potom pridal smotanu 33% a hrášok, povaril 20 minút a dochutil citr.šťavou, cukrom a soľou podla chuti. Kura som piekol v remoske. Omáčka je výborná, kludne aj s vareným vajcom alebo volským okom a so zemiakmi. Doporučujem! Vo Vracove som bol pred 3 týždňami, krásna Moravská obec s dobrými ľuďmi. :yes:

Zbyne:
Nezdrcne ;-)

Tak když zahustím omáčku syrovou moukou, je to pěknej hnus a když to nechám pořádně provařit, smetana se zdrcne.

Ve Vracově máme rodinu,ale na tuhle dobrotu nás nikdy nepozvali:-ONo švagřiná,jen počkej:-DOtííku-krásná mňamka:-K+19:-p:yes:

Moc povedený recept:-p:yes:

senky:
Díky za foto - moc povedené a jsem rád za osvětu ve Vracově ;-)

Přidán 16. bodík a foto:-K:-K Kuřátko i máčenka chutnaly moc :yes::yes: a setřičce rodné jsem vyčetla;-):-D:-D že je ve Vracově 33 let a recept na takovou dobrotu nezná:-D:-D:-D

Dnes u nás bude k obědu:-8;-):-)

Místo kuřete jsem měla vepřové nudličky, kedlubny už nebyly, dala jsem žampiony a mouku jsem provařila asi 10 minut. Šlehačku jsem dala až nakonec, příloha byla rýže.
Co je ale důležité... bylo to moc dobré.:-p:yes:15:-*

:yes::yes::-p:-))

noo, tak tomuto odolat, to by chtělo pořádnou dávku silné vůle;-):yes:

Pěkné jedlé fotky:-p:-p:-p

taky pochválím :yes:

Krásné kuřátko:yes::yes: Dnes jsem ve Vracově byla:-O tak škoda, že jsem na to došla až tak pozdě;-(, porcičku bych si dala:-8:-D:-D

:yes:;-):-p

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
veprove po vracovsku, kure do krupava, kuře v receptech, kuře po, vacenovicerajce, jak se děla kuře kčs, houby ve vracově, do křupava upečené kuře., profi recepty mrkvová pomazánka, rodné číslo kuřat, vacenovice rajce, jak upect kuře do křupava

Suroviny:
kuře, máslo, vývar kuřecí, mrkev, kedlubna, pórek, hrášek, smetana, mouka hladká, citron, víno bílé, paprika sušená sladká, rajče, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu