Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraběnčiny řezy po mém

Hraběnčiny řezy jsou jedním z klasických moučníků s jablky. V této verzi receptu jsou jablka nahrazena rybízem, takže dodá řezům osvěžující nakyslou chuť. Tak pokud máte bohatou úrodu těchto skvělých červených bobulek, neváhejte a pusťte se do pečení.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

stakul stakul

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 785 kJ /
4 490 kcal
Bílkoviny85,72 g
Tuky222,74 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 675 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy522,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vál nasypeme mouku smíchanou se 140 g cukru, kypřicím práškem, přidáme žloutky a změklý tuk. Vypracujeme těsto a dáme do ledničky odpočinout nejlépe do druhého dne. Krok 2: Potom 2/3 těsta vyválíme na plát cca 3 mm vysoký, poklademe rybízem a ze zbylých bílků vyšleháme tuhý sníh se 40 g cukru a 100 g kokosu, ten rozetřeme na rybíz. Krok 3: Na závěr nastrouháme na hrubém struhadle zbylou třetinu těsta, kterou můžeme na chvíli vložit do mrazáku, aby se s ním lépe pracovalo. Pečeme cca 20 minut při 170 °C.

Zveřejněno 1. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny řezy po mém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmDp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny řezy po mém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmDp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Tak to vypadá nádherně!!!!:-p;-)

ted jsem to dodělala,ten kokos jsem vynechala.s tvarohem a boruvkama to je fakt super:yes::yes::yes:

stáni: tak jsem upekla, je to vynikající, těsto jsem nejprve nastrouhala, pak dala oslazený tvaroh, na to šikmo borůvky a jahody, pak sníh a na to další nastrouhané těsto. Ukládám a budu dělat častěji. Je to fakt vynikající:yes:
rebeka: :-D

marunda: já jsem to spodní taky strouhala.. válení jsem vzdala po první vteřině:-//:-D a pak jsem to "rozťabrala" prstama:-8:-D

teď tento recept právě hledám. Já strouhám i to spodní těsto. Než se mordovat s válením. Tchýně dává pod jablka i tvaroh. Já to zkusím s tvarohem a s borůvkama. Pak přidám fotky.:yes:

Dělávám Hraběnku tradičně s jabkama.No ale s tím rybízem:-OHmmm,to bude dobrota:-p:-p:yes:

rebeka: zmastila, nezmastila, koláček máš krásný:-D:-D:yes:

rebeka: Naďka, sneh redne, ak ho prešľaháš, menej vyšľahuaj a bude to ok ;-)

rebeka:rebí, napadá mě - nepřešlehalas? Víš, myslím tím, že sice sníh je úplně pevný, ale moc. Pak přidáš další přísady a zřídne, to mi jediné napadá, stalo se mi to taky. Takže šlehám tak, aby špičky sněhu nebyly úplně vztyčené a pevné, ale ještě měly vůli, určitě víš, jak to myslím, neumím to líp popsat

nevím, co jsem zmastila:-// , ale sníh z bílků, který jsem měla parádně vyšlehaný i po přidání cukru, úplně zřídl, když jsem po částech:-! přidávala kokos...:-// takže trocha improvizace:-8:-D 1/2kg tvarohu, trocha cukru k tomu řídkému "cosi":-8:-D a výborná dobrota :-p:-D:yes:
posílám bodík a obrázky;-) a díky za rcp:-K budu zkoušet dál.. třeba někdo ví, kde rebuša udělala chybu.. jak ti soudruzi v NDR:-8:-D:-D:-D

pro Rebeka
těch 40g jsem opravdu dala ani cukr ,pokud děláš s jablky nemusí do sněhu být ,ale že je rybíz kyselejší ,tak jsem dala.Pokud máš ráda sladší klidně dej do sněhu i víc :-)

Vypadá moc jedle!!!:-p;-)+1:yes:

do toho bílkového sněhu opravdu jen 40g cukru:-O:-?

Recept:yes::-p, ale jak píše stakul, nám teprve dozrává:-D:-D

pro Ivana Ch

já ještě před měsícem rybíz neměla dozrálý :-8

Tématické fráze:
hraběnčiny řezy s rybízem, hraběnčiny řezy, hraběnčiny borůvkové řezy, hraběnciny řezy hrníčkové, hraběnciny řezy hrnickova kucharka, hraběnčiny řezy s tvarohem, hrníčkové hraběnčiny řezy, hraběnčiny řezy recept, rybízové řezy s tvarohem, výborné hraběnčiny řezy, hraběnčin koláč s rybízem, tvarohové řezy s rybízem, hraběnciny řezy top recepty, vynikající hraběnčiny řezy, hraběnčiny řezy s tvarohem a rybízem, řezy s tvarohem a rybizem, hraběnčiny řezy po mém, hraběnčiny řezy rybíz, řezy s rybízem, hrabenciny rezy s boruvkami

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr moučkový, vejce, rybíz, tuk hera, kokos

Přidat fotografie receptu