Mexické fazole z Blavy
Tato fazolová směs zahřeje i zasytí. Do cibulového základu přidáme maso, slaninu a klobásu. Směs zalijeme rajčatovým protlakem, přidáme fazole a povaříme. Chilli a klobáska dodávají tomuto jídlu výraznou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 559 kJ / 373 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,98 g |
| Tuky | 9,77 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 162 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu, maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou klobásu.
Krok 2: Když se maso zatáhne, přidáme kečup a protlak. Podlijeme troškou vody a necháme povařit.
Krok 3: Dále přidáme chilli, fazole a zamícháme. Necháme provařit a máme hotovo.
Krok 4: Podáváme s chlebem nebo s brambory.
Zveřejněno 7. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mexické fazole z Blavy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7k7
Moje poznámka
Mexické fazole z Blavy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7k7
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 2 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 3 hodinami
Tématické fráze:
mexické fazole,
mexické fazole recept,
recept na mexické fazole,
výborné fazole,
mexické čili,
fazole recepty,
fazole recept,
recepty na mexické fazole,
recept mexické fazole,
mexická polévka fazolová v chlebu,
recepty z fazolí,
recept na fazole,
mexické speciality recepty,
mexické recepty,
výborné mexické fazole,
fazole s masem,
recepty na fazole,
mexicka fazolova pasta,
dobré mexické fazole,
blava bratislava
Suroviny:
olej,
fazole červené,
fazole bílé v tomatové omáčce,
maso vepřové,
klobása,
chilli,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
slanina,
protlak rajčatový
Komentáře (41)
Ale k receptu - robievam to často a máme to hrozne radi medzi dvomi zemiakovými plackami a obed ako vyšitý.
Slaninku opražím ako prvú - (potom netreba aj olej) , ku slaninke pridám cibuľu a cesnak a po opražení do zlatista pridávam mäsko - väčšinou morčacie prsia alebo stehno posekané na rezančeky. Chutí skoro ako bravčové, no je mäkké skôr. Všetko to kus prifarbím - používam Červené zlato nepálivé a keďže máme radi pikantné, pridám ešte pol lyžičky paprikovej pasty Erős Pista. Chvíľku restujem a pridám hrášok/mrkvu/kukuricu - mrazenú mám stále v mrazničke. Nakoniec tam šupnem plechovku paradajkovej fazule a už veľa nemiešam, aby si fazuľa uchovala tvar. Voláme to Mexická placka
je to dobrý recept.
jak magdalenka píše " Ja sa rada poučím aj v iných oblastiach" .
Mě šlo jen o to PODĚLIT se o dobrej recept krerej nám chutná.
Holt je vidět že se tu řečí blbosti a né recepty takže si DÁMY a PÁNOVÉ poučujte nadále já na Vás kašlu
Už sem nebudu nic dávat jen kvůli Vaším komentářům jste mi to tu tak ZNECHUTILY že mě nebaví sem chodit
Katarínka, prepáč, je to "mimo mísu", snáď sa nehneváš.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Blava
Ale pýtam sa preto, lebo aj keď ho doniesol z Bratislavy, nie je to bratislavská špecialita, myslela som, že je to niečo extra