Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky z Břeclavi

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 375 kJ /
2 480 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,03 g
Sůl30,00 g
Sacharidy620,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nálev vaříme asi 5 minut, horký nalejeme na okurky, dle zvyklostí přidáme křen, mrkev, cibuli..... Krok 2: 10 minut sterilizujeme na 80°C.

Zveřejněno 16. 7. 2009

Poznámka autorky rebeka

Já okurky peru v pračce na program máchání bez odstředování......recept na nálev mám od kamarádky z Břeclavi a rodina jiné nechce.

Z této dávky je asi 11 0,7l sklenic.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky z Břeclavi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RgRR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurky z Břeclavi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RgRR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Tak tedy dobrá, letos to budou tyhle břeclavské, když Pavle tak chutnají;-). U těch Helliných je to na lžíce a někdy se stane, že použiji větší, či menší lžíci a pak jsou třeba sladší. Tenhle nálev je skvělý. Ta sklenice ještě není zavařená, jsou čerstvě natrhané ze zahrady, takže proto ta barva;-) Joo, přidávám foto:-D

marcelka395: Marsíííí, moc děkuji a jsem ráda, že jsem ti kápla do noty.. potažmo chuti:-8:-D:-D;-)

Dnes jsem zkusila tento nálev a je opravdu výborný:yes:konečně nálev takový akorát;-)Rébi chválím a letí bodík;-)

rebeka: ještě jsi ji ani neviděla!:-D Máš ale pravdu, myslím, že je to vzájemné;-) Však tady má taky foto;-)

Jana Remkova: já věděla, proč mám slabost pro tvou dceru.. ta ví, co je dobré:-8:-D:-D:-D:-D

Boubelinda: I moje dcera už dělá jen tyhle;-). Já zase Milotické od Helly. U nás zvítězily!:-D

Tak koukám, že jsem před 3 lety slíbila, že napíšu jaké jsou a nic:-S Musím se polepšit. Jsou opravdu moc dobré, jiné už neděláme;-)

smukoo::-D:-D:-D taky pravda;-):-D:yes:

a načo ich preť, veď všetko zlé sadne na dno pohára

Tak sú hotové:-)vyzerajú fakt dobre,neskôr pridám foto;-)Dala som ešte cesnak a červenú cibulku,do niektorých pohárov aj feferónku:-8:-p

Letos se na ně chystám :-), nemůžu se dočkat až budou hotové :-D

Ivčo,jsem na tom stejně,co se ztenčujících zásob týče:-//doufejme,že se letos i přes nepřízeň počasí okurky urodí:-)

Už mám uložené,podľa komentárov budú asi naozaj dobré,len keby tie uhorky už aspoň kvitli:-(Zásoby sa míňajú

to Pejli:já pod 20kg taky nejdu;-)z tohoto nálevu jsou i kápie fantastické,manželovi chutnají víc než okurky:-phezký den:-K

Nevýhoda těhle vynikajících okurek je taková, že se mi stenčují zásoby a to není dobře!! :-8 příští rok udělám min. z 20-30 kg okurek, protože jsou opravdu luxusní. :yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
prani okurek v pracce, domácí lák na okurky, okurky v pračce, sladky nalev na okurky, břeclavské okurky, břeclavský nálev, břeclavský nálev na okurky, sladký lak na okurky, luxusni nalev na okurky, lák na okurky, okurky, ostré okurky, mail deko-reklame.dk loc:cz, horký lak na okurky, praní okurek, recept na pret, pračka na okurky, horky nálev na okurky, jorn@deko-reklame.dk loc:cz, praní okurků v pračce

Suroviny:
voda, ocet, cukr krystal, sůl, deko, bobkový list, koření nové koření, pepř černý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu