Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový závin

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hemriettas hemriettas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Křehký jablečný závin ze šlehačkového těsta vás překvapí svou jemností a bohatou jablečnou náplní s rozinkami a ořechy. S těstem se výborně pracuje a je rychle hotové. Recept je vhodný i pro začátečníky.

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 400 kJ /
4 159 kcal
Bílkoviny77,09 g
Tuky213,24 g
Vláknina38,40 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 316 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy463,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prosátou mouku s kypřicím práškem smícháme s vejci a šlehačkou a zapracujeme na kostičky nakrájené máslo. Vytvoříme jemné kompaktní těsto. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 kusy. Krok 4: Z každého rozválíme plát, posypeme na másle osmahnutou strouhankou, poklademe strouhanými či na plátky nakrájenými jablky. Dále posypeme skořicí, rozinkami, případně nasekanými ořechy. Osladíme cukrem a vanilkovým cukrem a zavineme. Krok 5: Potřeme rozšlehaným žloutkem s vodou a pečeme v předehřáté troubě asi 20-30 minut. Hotové pocukrujeme.

TIP: Jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 28. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AOB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AOB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Boubelinda:
Tak to fakt netuším...šlehačku jsem dala z ledničky...těsto po upečení bylo trochu tužší než bývá zvykem ale jinak dobré...

nevím, kde jsem udělala chybu, ale těsto mi při pečení popraskalo a to nebylo vůbec naducané náplní.....:-O šlehačka se tam dáá studená nebo musí mít pokojovou teplotu?:-?

Vypadá krásně...musím v nejbližší době vyzkoušet....díky za tip :-)

Vypadá moc dobře:-);-):yes:+

děkuji :-K těsto bylo krásně jednoduché...prima vaření

:yes::-O;-):-p

k tomu jeden kopeček vanilkové zmrzlinky a anglický čajíček....děkuji:-p:yes::yes:

Už chybí jenom kafíčko;-):-* dala bych si:yes::yes:

Jindřiško:yes:....+1

Tak ten vypadá luxusně :-K:yes::yes:

Tématické fráze:
slehackovy štrůdl, těsto na závin ze šlehačky, jablečný závin ze šlehačky, těsto na štrůdl ze šlehačky, šlehačkové těsto na závin, nejlepší dřevěnický štrůdl, závin ze šlehačkového těsta, štrůdl ze šlehačky, jablkovy zavin ze slehacky, primavaření, slehackovy zavin s jablky, štrudl se šlehačkou, jednoduchý šlehačkový koláč, wwwi prima.cz, wwwi.prima.cz, štrůdl z jogurtového těsta, drevenicky strudl, šlehačkove těsto na štrudl, šlehačkový štrůdl recept jednoduchý, testo na zavin se slehackou

Suroviny:
mouka polohrubá, šlehačka, vejce, kypřící prášek do pečiva, máslo, strouhanka, jablko, rozinky, cukr vanilkový, cukr, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu