Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 680 kJ / 5 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,05 g |
Tuky | 161,78 g |
Vláknina | 47,25 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 353 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 817,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme, vydlabeme jádřinec a nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Žloutky si oddělíme od bílků.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, žloutky šleháme s cukrem a medem, postupně zašleháme olej, rum a vodu.
Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu. Krok 3: Všechnu mouku smícháme s práškem do pečiva a anýzem (buďto už mletým, nebo nemletý rozdrtíme v hmoždíři).
Tuto sypkou směs přidáme do tekuté, nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Buď veškeré těsto vylijeme na plech, nebo jen jeho 2/3 a třetinu obarvíme kakaem a světlé těsto jí na plechu pocákáme. Krok 5: Šoupneme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme přibližně půl hodiny, raději vyzkoušíme špejlí.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, žloutky šleháme s cukrem a medem, postupně zašleháme olej, rum a vodu.
Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu. Krok 3: Všechnu mouku smícháme s práškem do pečiva a anýzem (buďto už mletým, nebo nemletý rozdrtíme v hmoždíři).
Tuto sypkou směs přidáme do tekuté, nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Buď veškeré těsto vylijeme na plech, nebo jen jeho 2/3 a třetinu obarvíme kakaem a světlé těsto jí na plechu pocákáme. Krok 5: Šoupneme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme přibližně půl hodiny, raději vyzkoušíme špejlí.
Zveřejněno 19. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5jl
Moje poznámka
Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5jl
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 42 minutami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 15 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravské zelí
JuliePetule před 33 minutami
Nejlepší bramboráky jaké znám
Buba48 před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 2 hodinami
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 2 hodinami
Klasické palačinky
Coolbins před 3 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 4 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 4 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 12 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 13 hodinami
Tématické fráze:
buchta z hladke mouky,
celozrnná buchta,
buchty z hladke mouky,
cuketová buchta,
cuketová buchta špaldová,
hrnková vánočka,
cuketová buchta s medem,
hrnková buchta z cukety,
hrnková buchta,
buchta z cukety,
jemná cuketova buchta,
špaldová cuketová buchta,
buchta z cukety s kakaem,
buchta s hladke mouky,
buchta z žitné mouky,
hrnkove buchty z cukety,
celozrnne buchty,
cuketová buchta recept,
tmava buchta z cukety,
buchta z cukety hrnková
Suroviny:
cuketa,
mouka hladká,
mouka špaldová celozrnná,
cukr moučkový,
med,
olej rostlinný,
voda,
vejce,
rum,
anýz,
kakao holandské,
prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (8)