Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 585 kJ / 2 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,16 g |
Tuky | 192,48 g |
Vláknina | 25,84 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilky umyjte, můžete je oloupat (ale není to nutné), nakrájejte je na větší kostky a ty ponořte na 15 minut do studené osolené vody.
Krok 2: Pak je vyndejte, osušte a asi 5 minut je smažte na olivovém oleji. Když jsou lilky zlaté, vytáhněte je z oleje a odložte na chvíli stranou.
Krok 3: Pak do téhož oleje nasypte ideálně velmi masitá jižní rajčata, která se dají nastrouhat nahrubo. Jinak prostě pokrájejte naše česká rajčata, přidejte nasekaný česnek, pepř, sůl. Vše podlijte asi 1 cm horkou vodou.
Krok 4: Když se směs začne vařit, přidejte lilek. Jen pozor, zeleninu nemíchejte! Maximálně ji můžete lehce protřepat. Směs vařte tak dlouho, až se veškerá šťáva úplně vypaří.
Krok 5: Hotové jídlo odstavte, nechte vychladnout a před podáváním přimíchejte pořádnou hrst zelené petrželky.
Krok 6: V originále se to jí studené s chlebem a je to náramná dobrota!“
Zveřejněno 20. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Imambald
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q602
Moje poznámka
Imambald
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q602
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 11 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Český kapr
Přidáno před 11 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 18 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Kuře na paprice podle Kuby z MasterChefa: Přidání čerstvé kapie dodá lepší chuť, tučná smetana zase jemnost, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 10 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 12 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 13 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 14 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 18 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 19 hodinami
Majonéza bez vajec
manina před 19 hodinami
Hřejivá batátovo-mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem
Wikki před 20 hodinami
Tématické fráze:
lilek imambald,
turecký imambald,
prozeny recepty/lilek,
immambald,
immambald,
lilek recepty imambald,
brownies originál recept turecky,
imambaild,
imambald na 4 porce,
jimambald,
imambald lilek rajče,
lilek turecky recept,
turecký lilek,
imambald cesky,
recepty lilek imambald,
turecky imambalt
Suroviny:
lilek,
rajče,
olej olivový,
česnek,
pepř,
sůl,
petrželka
Komentáře (9)