Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový desert s ovocem

Výborné nadýchané piškotové těsto pokladené oblíbeným ovocem a zalité krémem z tvarohu, másla a želatiny necháme vychladnout a poté podáváme. Tento skvělý moučník zpříjemní vaše posezení s šálkem kávy.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ProchiWoman ProchiWoman

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 245 kJ /
5 317 kcal
Bílkoviny91,31 g
Tuky349,21 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 2,73 g
Sodík 943 mg
Sůl2,04 g
Sacharidy451,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Žloutky s cukrem vyšleháme a postupně přidáváme všechny ingredience. Nakonec přidáme kypřicí prášek a vyšlehaný sníh z bílků. Dáme péct do trouby. Krok 2: Poleva: Odlijeme si trochu vlahého mléka do hrníčku, smícháme s želatinou a zbytek mléka převaříme. Mléko s želatinou přelijeme a chvíli mícháme. Poté necháme ztuhnout a vychladnout cca 1 hodinu. Krok 3: Mezitím do mísy dáme máslo s cukrem a vejcem. Rozšleháme a přidáme tvaroh. Vychladlé mléko smícháme se zbytkem hmoty. Krok 4: Na upečený piškot naskládáme syrové nepečené ovoce a přelijeme hmotou. Krok 5: Necháme minimálně 4-5 hodin ztuhnout v ledničce a poté podáváme.

TIP: Jak vylepšit piškotové těsto

Zveřejněno 13. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YrDM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YrDM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Děkuji všem...:-)

:-p:yes::yes:

:-p:-p:-)):yes::yes: pěkný dezertík

:-8 Hned bych se s chutí zakousla, už se mi sbíhají sliny.:-p.Dávám plusový bodík a ukládám si.:yes::yes::yes::yes::yes:

Desertík vypadá dobře:-p+3:yes::-K

moučník jako od KIA.. SEDM:-! tam u nich záruka na všechno, tady všeho SEDM na piškot:-8:-D:-D
pěkný desertík;-):-p:-):yes::yes:

Tématické fráze:
tvarohový dezert s ovocem, nepečený tvarohový dezert s ovocem, dezerty s ovocem, tvarohový dezert míša ovocný, tvarohové dezerty s ovocem, dezert s ovocem, tvarohový dezert se želatinou, dezerty z tvarohu, tvarohový nepečený dezert s ovocem, nepečené dezerty s ovocem, tvarohové dezerty, dezert do hrníčku, nepečený tvarohový dezert do hrnečku, nepečený dezert s ovocem, tvarohovy dezert s zelatinou, dezerty do hrníčku, dezert s tvarohem a ovocem, dezerty s tvarohem a ovocem, tvarohový dezert s se želatinou, nepečené tvarohové dezerty

Suroviny:
vejce, mléko, mouka, cukr, olej, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, tvaroh, máslo, želatina, vejce, cukr, mléko, cukr vanilkový,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu