Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníčky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dextra

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 864 kJ /
8 811 kcal
Bílkoviny155,49 g
Tuky374,35 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 3,76 g
Sodík 1,34 g
Sůl3,13 g
Sacharidy1 169,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme vodu, přidáme Heru, sůl a zahřejeme k varu. Když se tuk rozpustí, vsypeme mouku. Mouka se musí propařit a vznikne nám hladké lesklé těsto, které se nesmí chytat na stěny hrnce. Necháme vychladnout, občas lehce promícháme. Krok 2: Když nám těsto vychladlo, postupně zamícháváme po jednom všechna vejce. Pak ještě bílky. Na plech dáme pečící papír a těsto si vložíme do plátěného pytlíku s trubičkou na konci. Nyní stříkáme samotné větrníčky jako malé hromádky. Krok 3: Plech s větrníčky dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme nejprve 10 minut při 230°C, pak dalších 15 minut při 180°C. Troubu nesmíme při prvních 10 minutách vůbec otevírat, aby těsto nekleslo. Krok 4: Větrníčky vytáhneme, necháme vychladnout, překrojíme napůl a plníme krémem. Krok 5: Krém: Uvaříme si pudink z mléka, žloutků a pudinkového prášku. Do pudinku zamícháme rum. V míse si smícháme máslo s cukrem a do ní postupně přidáme vychladlý pudink. Do ušlehaného másla po částech přišleháme zchladlý pudink. Krok 6: Karamelový krém: Na pánvi roztavíme cukr, aby se z něj stal karamel. Přidáme 2 dcl smetany a rozvaříme za stálého míchání. Krok 7: V jiném hrnci smícháme se zbytkem smetany žloutek a pudinkový prášek. Přilijeme karamel a při stálém míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty a poté dáme mimo plamen a při častém promíchání necháme zchladnout. Krok 8: Krém vytvoříme z vychladlé směsi, kterou pomocí mixéru smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem. Krok 9: Karamelová poleva: V hrnci rozpustíme pískový cukr, aby vznikl karamel. Přilijeme mléko, rozmícháme a povaříme na hladký krém. Prosátý moučkový cukr v misce zalijeme karamelem a dohladka smícháme.

Zveřejněno 2. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Větrníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZY6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Větrníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZY6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

jana:
Patrně jste to přepískla - spálila a už jste asi vyrobila základ pro kulér...
Profíci používají fondán (stejný jako na věnečky) obarvený právě kulérem:yes:

Mohu-li poradit, pro domácí přípravu je lepší tady tento rcphttp://www.toprecepty.cz/recept/32350-bozske-karam... a je to skoro jako Větrníky - socialistické:-)):-)):-))

Prosím vás,jak děláte karamelovou polevu?mám ji nahořklou

:-(( Marně hledám fotku od dextry, o které je ta dlouhá diskuse, ale nenašla jsem. :-((

Tak větrníčky sem nezkoušela.Jen tu karamelovou polevu a musím říci humus nad humus.Nejen že je to sladké jak cecek a to jsem to dělala jen s ploviční dávky.Dala jsem 110g cukru do rendliku,aby se utvořil karamel,přilila mléko a tak se to vzdmulo,div to nevyteklo.Ale jo,dobry.Tak sem míchala a míchala až do hladka.Sice to bylo tmavé a chtěla sem světlé.Ale neva.Tak se umíchala poleva.Další cukr sem nepřidávala,protože to bylo už tak sladké. A poleva vůbec nekryla,byla tak matlavá a na těstu vůbec nechutnala dobře.Nene tuto polevu nebrat.

Díky za recept, větrníčky byly výborné, těsto se dělalo hezky a větrníčky se krásně \"nafoukly\".

tak nevím jak druhým,ale mě se větrníky nepovedli ;-(první várka těsta se povedla,ale při pečení mi již v troubě sedli a to aniž bych troubu otevírala:-( a druhá várka těsta se vůbec nepodařila vypadalo jako na palačinky ikdyž jsem postupovala přesně podle receptu:no: vše skončilo v koši:-((. ještě že jsem neskoušela krém bůh ví jak by to dopadlo:-//.

Na mamincinychreceptech jsou bezva krémy.:yes: Iljuso, ještě jednou dík. Na těchto stránkách - Topreceptech je taky recept na karamelový krem.http://www.toprecepty.cz/recept/3118-karamelovy-kr...

Iljusa dík za typ nabudúce vyskúšam ten karamelový krém :-)

Iljuso, dík:yes:

Dovolím si nabídnout recept maminky Lenky, je báječný a myslím, že i do těch "fofrníků" (jak říká moje maminka) by se hodil http://www.mamincinyrecepty.cz/kremy-polevy-marcip...

skutocne dextra....ako to robis, ze tebe ostane ten krem taky husty...porad nam, ked ty ho vies robit taky krasny

Dámy,co mě to děláte!!! TO JE NÁDHERA!!!!:yes::yes::-))
Tonda - u Papriky závidící

Mariaj,větrníky se ti povedly:yes::yes::yes: Gratuluji. Škoda, že nemůžu hodnotit tvé fotky. A k tomu karamelovému krému, by nám mohla něco říct Dextra.:-D Dextro, jak to děláš, když máš karamelový krém tak krásně hustý?:-8

Mariaj:-)ty jsou krásné-hned bych si dala a věřím že i dvojčata by jich po jednom kousku zvládli;-).Posílám TI boďku,za tu práci s nimi a za to že jsi k receptu přidala vlastnoruční dílko;-)

Majka, gratulujem, dnes si tu hviezda! Ahoj!;-)

Tématické fráze:
větrníky recept, větrníky, malé větrníčky, recept na vetrniky, karamelová poleva na větrníky, poleva na venecky, krém do větrníčků, poleva na větrníky, karamelová poleva, mimibazar recepty, karamelový krém do větrníku, větrníčky s vanilkovým krémem, recept větrníky, větrníčky s krémem, krem na vetrniky, recepty na vetrniky, větrníky recepty, náplň do větrníku, karamelova napln do vetrniku, karamelové větrníky

Suroviny:
voda, mouka hladká, tuk hera, vejce, bílek, sůl, cukr moučkový, mléko, rum, pudink vanilkový, žloutek, máslo, smetana ke šlehání, máslo, cukr písek, pudink vanilkový, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, cukr moučkový, cukr písek, mléko

Přidat fotografie receptu