Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cappuccinový dort s třešněmi

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 750 kJ /
5 915 kcal
Bílkoviny70,50 g
Tuky401,94 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 862 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy456,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do pěny. Předehřejeme troubu na 180°C. Smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva, kakao a prosejeme do mísy s máslovým krémem. Po částech přidáváme mléko a rum, až vznikne hladká hmota.
Dortovou formu naplníme těstem a povrch uhladíme, dáme péct na 20 minut.
Necháme zcela vychladnout a pokapeme zbylým rumem. Krok 2: Třešně necháme okapat a šťávu zachytíme. Rozšleháme solamyl, 2 lžíce cukru, skořici s 250 ml kompotové šťávy a krátce povaříme. Když nám začíná hmota tuhnout vmícháme třešně. Musí to být dost husté! Rozetřeme na dortový korpus a chladíme nejméně 3 hodiny. Krok 3: Želatinu namočíme do studené vody. Rozmícháme mascarpone se zbylým cukrem. Smetanu ušleháme s cappuccinem a vmícháme do mascarponové směsi. Vymačkanou želatinu rozpustíme za stálého míchání na mírném ohni a vmícháme ke krému. Potřeme jím dort a dáme opět chladit nejlépe přes noc. Posypeme kakaem.

Zveřejněno 9. 3. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Třešně jsem dávala celé, ale raději je posekejte nahrubo, bude to lépe držet.

Zdroj: Nejlepší recepty od Katky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1QnP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1QnP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (46)

dexulka:Ráda jsem nabídla recept;-). Moc děkuju za pochvalu a krásnou fotku, díky:-K

Tak jsem upekla dort dle tohoto receptu a sklidil velký úspěch,přestože třešinky již nemají tak lákavou barvu :-8 Díky za zajímavý recept ;-) Přidávám bodík i foto :yes:

Mallenia:Dort se vám moc povedl:yes: a jsem velmi ráda, že jste si všichni pochutnali. Děkuji za krásné fotky:-K

Dobrý den, děkuji za výborný recept. Dortík jsem si upekla na oslavu narozenin a všem moc chutnal. :-) Dovolila jsem si přiložit i fotografie, tak snad se nebudete zlobit.:-)

MajkaM:Tak takhle by to asi šlo vyřešit. Přeju, ať se ti dortík zdaří a chutná;-)

1974andrea: Andreo, myslím, že bude stačit i voda, přidám více cukru a část třešní nechám rozvařit - pustí šťávu. Kompoty nedělám, protože je nejíme. Třešně jsem si zamrazila na koláč, ale Tvůj recept se mi moc líbí. Nějak se s těma třešněma snad poperu.;-)

MajkaM:Maruško, mražené třešně budou určitě dobré, ale v receptu se využívá k zahuštění i ta šťáva z kompotu, musela bys ji něčím nahradit;-)

Potřebuji zlikvidovat zmrazené třešně a tohle je přesně to, kde budou skvěle chutnat.:yes::-p

Ivusa:Ivanko děkuju:-K;-)

:-KNo totok:-!:yes::yes:krása:yes::yes:

varilamyskakasicku:Ivčo děkuju:-K

Sarovka:Fakt nepeču, ale tenhle dort mě na první pohled tak učaroval, že jsem ho prostě musela prubnout, děj se vůle boží:-D:-)). Možná mě to začne i bavit, ale jíst to určitě ve větší míře nebudu, jsem masorád:-)):-p;-)

Andreo, nepečeš (prý neumíš:-//) sladké, jo:-? Na "začátečníka" dost dobrý:yes:;-)

:-K;-):yes:yes:

senky:Senky děkuju:-K. Úspěch byl u celé rodiny, které jsem ho rozdala, mně stačí kousek a pak se pomějou druzí:-D:-))

Tématické fráze:
zakusek s tresnemi, nepečený dort s třešněmi, dort s tresni, zákusek s třešněma, čokoládovy dort s tresnemi, zákusky s třešněmi, zákusky se třešněmi, zakusek z tresni, cappucinovy dort, tartufo s vanilkovym kremem recept, zákusky s třešněma recepty, zakusek s tresni, kamilina makova buchta, třešně recepty, výborný zákusek s třešněmi, dosrt s třešněmi, zákusek tartufo, recept tartufo, cappuccinový zákusek, dobroty s třešněma

Suroviny:
máslo, cukr, cukr vanilkový, vejce, mouka polohrubá, solamyl, prášek do pečiva, kakao, mléko, rum, třešně, solamyl, cukr, skořice, želatina, mascarpone, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cappuccino, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu