Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tykvová omáčka podle mne

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 721 kJ /
650 kcal
Bílkoviny19,63 g
Tuky51,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 155 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy27,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tekvicu ošúpeme, vydlabeme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Krok 2: Z oleja a múky spravíme zásmažku, rozšľaháme so studeným mliekom, za neustáleho miešania pomaly privedieme do varu, varíme, vhodíme tekvicu. Osolíme, okoreníme, tekvicu uvaríme na skus. Krok 3: Ku koncu vlejeme smotanu, okyslíme príp. aj docukríme. Vhodíme posekaný kôpor a už nevaríme.

Zveřejněno 31. 7. 2012

Poznámka autora magdalenka

Podávame napr. s vajcom, sekanou párkom, duseným mäsom na šťave, vareným hovädzím, spolu s chlebom, varenými zemiakmi alebo aj cestovinou...

Do podobných pridávam alternatívy...

Z dužiny tekvice uvaríme polievku - http://www.toprecepty.cz/recept/6841-falesna-slepi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvová omáčka podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YrG0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvová omáčka podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YrG0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

dík...:-K

Při pohledu na fotečky mě u toho hrníčku napadlo to samé,co Maris;-):-))Moc hezký hrneček i receptík:-K:-p+:yes:

Magdička:-), omáčka vypadá skvěle, moc bych si pochutnala,... ještě když tam vidím ten kopr:-p tak se mi sbíhají sliny:yes:

magdalenka:
kompot jsem taky dělala, ale zase z dýně :-D.
http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%BDn%C4%9B

Iness: a ešte som z tejto tekvice robila aj "ananásový" kompót na zimu, s tresťou. Recept odtiaľto, asi cathleen, tak sa mi marí...

rebeka: špagetová tekvica sa rozpadá na vlákna...zas je to iné niečo...táto "moja" sa nerozpadá...je to taká obyčajná, sadí sa aj do kukurice a pod., na jeseň dozreje až do sýto žlta - oranžova a semiačka sa vyberajú a pripečú a lúskame a lúskame...(my mamo všeličo :-D)

magdalenka:
Magdi děkuji za odpověď:-K;-)

Iness, ja nie som veľký záhradník, iba začínam. Vlani som mala zasadenú cuketu a liezla mi zo záhonu všade (aj na nervy)...táto kríčková tekvica je "slušnejšia". Ja z nej varím omáčku, polievku, šaláty, mladé som vysmážala...možno cuketa má širšie uplatnenie v kuchyni, ale ak som ju nastrúhala, okamžite púšťala vodu. V prípade omáčky by som povedala, že nezbadáš chuťový rozdiel. A zvyknem ju nastrúhanú aj zamrazovať na zimu.

Kdo má rád bílé polévky tak si opravdu pochutná. U nás jsem "těkvicu" nikde neviděla, vozí mi ji teta ze Slovenska nebo jsem ji jednou i vypěstovala.

Recept:yes::yes:
Mě tak v loni rostl jeden druh patizonu, byl jako cuketa, nebo kulatý, letos mám vše pozdě:-/ tak teprve kvete.

magdalenka:
po česku keříčková tykev:-D. Tu jsem ještě nezkoušela, ale budu muset ji nasadit, protože jsem ji nikde neviděla;-). Říkáš tedy, že je méně vodnatá? A chuťově je stejná jako cuketa?

magdalenka: je to tato:-? http://www.dynovysvet.cz/products/spagetova-dyne1/
jáj, cuketu, to tu mamo;-):-D:yes:

tekvicu neznám, ale recept se mi moc líbí:yes::yes::-)):-K:-p:-p

Maris, ja mám pekný hrnček z ďalekej cudziny. Darček, ktorý sa bojím používať.
Rebenko, ja pre zmenu neviem, čo je to špagetová dýně...:-D ale kľudne to uvar z cukety, ak máš...

Iness: Nie, nie je to žltá cuketa, je to http://www.kohaplant.sk/2011010048-tekvica-krickov...
Na mojej tretej fotke vidíš, že plod nemá žltú šupu ako žltá cuketa.;-)
Plody nie sú také vodnaté ako cukety.

Tématické fráze:
tekvica, tykvová polévka, špagetová cuketa, tekvicová omáčka recept, mail sadi.org loc:cz, cuketa špagetová, omáčka ze špagetové dýně, slovenska tekvica, tekvica omacka, omáčka z tekvice, špagetová tekvica, prívarok z patizonu, tekvicová polévka s koprem a na smetaně, slovenská cuketová omáčka, epty. z cukety, dyně tykvová, tykvová dýně, tykvová polévka slovenská, tykev keříčková recept, tekvice

Suroviny:
olej, mouka hladká, mléko, šlehačka, sůl, pepř bílý, kopr, ocet

Přidat fotografie receptu