Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sójový guláš s vepřovým masem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Stormy Stormy

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6-12 (cca 2l hustého guláše)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 168 kJ /
1 235 kcal
Bílkoviny90,90 g
Tuky59,35 g
Vláknina33,43 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 408 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy71,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava sojových kostek: V menším hrnci přivedeme k varu cca 1/2 litru vody, vhodíme kostku masoxu a sojové kostky, vaříme pod pokličkou cca 15-20 minut. Krok 2: Pak odklopíme, za občasného zamíchání necháme vodu úplně vyvařit a mírně orestujeme. (Ideálně necháme do druhého dne vychladnout, poté můžeme zpracovat na jakékoli jídlo se sojovým masem). Krok 3: Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku (do skorohněda), přidáme na menší kousky nakrájené vepřové a ještě cca 2 minutky orestujeme spolu. Zaprášíme 2 vrchovatými lžicemi hladké mouky, promícháme, přidáme veškeré další koření a znovu promícháme. Krok 4: Zalijeme cca 1-1,5 l horké vody a přihodíme zbývající 2 masoxy a 2 lžíce kečupu. Chviličku povaříme, nastrouháme bramboru (případně pokud máme naškrábeme uvařenou). Krok 5: Pokud chceme guláše větší množství, přilijeme ještě vodu a dohustíme hladkou moukou a necháme pod pokličkou vařit minimálně 20 minut (aby se rozvařila brambora i mouka, kdo nemá rád kousky cibule, může vařit i déle). Krok 6: Když jsme se stavem spokojeni, přihodíme připravené sojové kostky, vaříme dalších 5-10 minut a je hotovo, příloha je na každém :o)

Zveřejněno 12. 8. 2012

Poznámka autora Stormy

Sojové kostky je možné přidat už zároveň s kořením – je však nutné počítat s tím, že se část z nich „rozvaří“

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8Rz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8Rz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

koukám na ten počet porcí a do toho jen 200 g masa a 100 g soji? :-o Tak to by tam to maso strávnící hledali mikroskopem :-D

Děkuji (fotka přehozena ;-))

Krásná barvička:-8krásná porcička:-p+4:yes:Jen bych jako první dala tu poslední fotečku;-):-))

Ano prosím, 3x masox (jeden na předpřípravu sojového masa a dva další potom přímo do guláše), je toho potom odhadem tak 2l (pro nás žrouty co mají rádi hodně omáčky 6 porcí, pro ostatní 8-12 ... je toho dost, tak se tam ty masoxy ztratí a není potřeba vůbec dosolovat - kdo solí málo, asi by stačil o jeden míň, nebo dát o bramboru a trochu vody víc :o) )

Šmankote, 3x masox?:-O Kolik toho pak je? Jinak soju mám moc ráda a v kombinaci s jiným masem mi vůbec nevadí;-)

Tématické fráze:
jak zpracovat sojové kostky recepty, sójový guláš, guláš ze sojového masa, guláš z vepřového masa, polévka gulášová s vepřovým masem, vepřové maso recepty, guláš s vepřovím masem, guláš s vepřových kostek, priloha k veprovemu gulasi, guláš ze sojového a vepřového masa, guláš ze sojových kostek a masa, recepty z vepřového masa, top guláš ze sojových kostek, sójové kostky recept, guláš ze sojových kostek a vepřového masa, recepty vepřové maso, vepřové guláš, ze soji guláš recept, sojovy guláš recept, recept na guláš z vepřového masa

Suroviny:
kostky sojové, maso vepřové, masox, cibule, olej, mouka hladká, kečup sladký, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, koření gulášové, kmín drcený, česnek sušený, majoránka, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu