Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka na houbách a zelenině

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 842 kJ /
679 kcal
Bílkoviny21,24 g
Tuky22,77 g
Vláknina30,96 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy83,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do olejem vymazané zapékací nádoby dáme půlku množství oloupaných syrových brambor, nakrájených na plátky. Mírně osolíme. Krok 2: Dále proužky cibule, nastrouhanou mrkev, houby a na kousky rozdělený tavený sýr. Krok 3: Na tento základ rozložíme vedle sebe naklepané a osolené plátky panenky. Krok 4: V zakysané smetaně rozmícháme rozetřený česnek a koření Gyros a půlkou této směsi plátky panenky potřeme. Krok 5: Přikryjeme druhou polovinou plátků syrových brambor a potřeme zbylou směsí ze zakysané smetany. Krok 6: Pečeme přiklopené v troubě na 180 stupňů asi 1 hodinu.

Zveřejněno 11. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RVV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RVV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Teď jsem pekáček šoupla do trouby, tak uvidíme jaké to bude. Přišlo mi že smetany by mohlo být více. :-p Snad se povede:-D

Jana Eschrich 11. 8. 2009 08:40
Za chvilku ji jdu pripravovat urcite bude vyborna tesim se :yes:

Bibi, použila jsem zmrazené houby, taky to byla směska a fakt nám to moc chutnalo.:-p;-)

Dzungilo, to může být fakticky dobré, ty ingredience se spolu musí pěkně snoubit:-p jen bych se přimlouvala(pokud možno)pro čerstvé houby a směsku;-) Rovnou ti dávám bodíka:yes:

Moc pěkné,stojí to za vyzkoušení;-).Ta zakysanka tomu určitě dodá dobrou a pikantní chuť:-p.Ukládám do oblíbených a vyzkouším:-)

Tématické fráze:
veprova panenka na houbach, vepřová panenka recepty, panenka na zelenině, vepřová panenka na zelenine, vepřová panenka s houbami, vepřová panenka recept, vepřový plátek na houbách, veprova panenka houby, těstoviny s vepřovou panenkou, recepty z panenky, panenka na hříbkách, vepřové plátky na houbách, recepty panenka, panenka s houbami, top recepty vepřová panenka na houbách, recept veprova panenka na houbach, vepřová panenka na houbách recepty, vepřová panenka na hříbkách, vepřová panenka na houbách recept, vepřova panenka

Suroviny:
panenka vepřová, houby, cibule, mrkev, smetana zakysaná, česnek, sýr apetito, koření gyros, sůl, brambory, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu