Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopr a jiné natě v soli

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Kopr je velmi aromatickou bylinou. Na pěstování je nenáročný a lze zpracovat jak natě, tak květy i semena. V tomto receptu však využijeme právě nať, kterou naložíme do soli a necháme odležet. Takto naložená nať nám pak poslouží k dochucení pokrmů.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 050 kJ /
490 kcal
Bílkoviny40,00 g
Tuky10,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120,61 g
Sůl300,00 g
Sacharidy50,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nať čerstvého kopru opereme, necháme důkladně odkapat a jemně nakrájíme. Krok 2: V porcelánové nebo nerezové míse smícháme kopr se solí a necháme odležet, až pustí šťávu. Krok 3: Pak napěchujeme a dobře utlačujeme do malých, čistých skleniček se závitem, povrch ještě malinko posypeme solí. Krok 4: Otřeme hrdla, zavíčkujeme, pod víčka přes sklenici můžeme dát ještě kousek mikrotenové fólie a uložíme do chladu. Krok 5: Při použití musíme pamatovat na to, že je dost slaný a proto jídlo ze začátku nesolíme, ochutnáme a dochutíme až po přidání kopru. Krok 6: Kopr v soli vydrží až do nové sklizně. Odebíráme vždy čistou lžičkou.

TIP: Kopr v kuchyni - jeho všestranné použití a oblíbené recepty z něj

Zveřejněno 16. 6. 2011

Poznámka autorky Merylas

Kopr už nakládám dlouho, pokud mám na zahrádce přebytky. Nahlédla jsem ještě do starší kuchařky, tam je poměr na 1 kg natě 300 g soli. Do soli se dají nakládat i jiné zeleninové natě - např. petržel a celer.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopr a jiné natě v soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6wE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopr a jiné natě v soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6wE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Někde jsem četl , že se takto dá do soli nakládat i mrkev , celer a petržel.Má s tím někdo zkušenosti ?
Díky

:yes:

cathleen: Ivi, ještě se mi nestalo, že by se mi takto naložený kopr zkazil. Chce to dobře upěchovat, zatáhnout víčko a dát do chladu. My máme studený sklep a nemám problém. Vydrží opravdu rok.;-) Můžeš třeba přidat více soli, jak píšou v té kuchařce - 300 g .

:-))Další zelená"mánie":-))Je to príma tip na zpracování:yes:+7:yes:Pokud jsem měla kopru víc,dávala jsem do nálevu,jen do soli nebyla odvaha:-OTeď se už bát nebudu;-)ukládám-díky:-K

Merylas tak jsi mě vrátila do dob mého dětství, kdy jsme takto nakládaly kopr s babičkou. V dnešní době jej pouze nasekám a dám do skleniček do mrazáku, ale vím, že byl také fajn:yes::-D

Merylas: Maruško, a nezkvasí pak ta nať? Kdysi jsem párkrát mlela česnek i zeleninu do soli a i když jsem soli dávala podle receptu, po čase to jakoby zkvasilo:-//

magdalenka: jj,to taky vím, aby nebyla velká spotřeba semínek, stejně se to pak protrhává.;-)

Merylas: naša susedka siala mrkvu s trochou piesku...

magdalenka: Magdi, já jsem to taky kdysi dělala od oka, ale když to chtěl někdo známý taky naložit, tak se ptali kolik soli. A když odpovíš že přiměřeně, tak to jako bys neřekla nic:-D
zizala: Tak jsem ráda, že se vychytávka na setí líbí, naučila mě to už maminka, jen se to zase s tím koprem nesmí moc přehnat, stačí jen trošku semínek;-)
Jana Remkova: Já měla toho kopru 450 g, takže taky ne kilo, nejsem Mičurin a nepěstuju nic ve velkém.

Merylas: Určitě vyzkouším z menší dávky, kde bych nasbírala kilo kopru?:-D Musela bych přikoupit;-). Mám ráda v zásobě takové věcičky, vždycky se hodí.

:-Oparáda kopr na zahradě roste takto vyzkouším :-Kvždy jsem jen zamrazovala:yes::yes:+4

Taky se mi líbí vychytávka se setím mrkve a petržele spolu s koprem:yes:

Meryl, teraz som si spomenula, moja svokra (tchýně) takto nakladala. Mala ich vo fľaštičkách od detskej výživy na dverách chladničky až do druhej sezóny. Myslím, že robila od oka, ale princíp tento.
A tip so siatím mrkvy a petržlenu je super!
:yes:

Včera jsem dělala ve sladkokyselém nálevu, že já to nečetla dřív;-(;-(;-(

Jana Remkova: Vyzkoušej třeba jen trošku do malé skleničky, ale myslím, že nebudeš zklamaná;-)Jen je třeba pak opravdu dávat pozor na to solení jídla a třeba nedávat toho kopru moc do malého množství např.omáčky. Prostě přiměřeně a zkoušet:-))

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
jak naložit kopr, kopr, zpracování kopru, nakládání kopru, kopr zpracovaní, jak zpracovat kopr, naloženy kopr, setí kopru, naložení kopru, nakládaný kopr, kopr do mrazáku, kopr recepty, kopr nakládání, kopr setí, jak nakládat kopr, recepty z kopru, recepty kopr, nakládání kopru do soli, nakladany kopr v soli, nalozit kopr

Suroviny:
kopr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu