Zelenina v soli
Přebytky zeleniny ze zahrádky rádi uchováme na zimní čas. V tomto receptu zužitkujeme mrkev, petržel a celer, které naložíme do soli a uchováváme ve spíži až po dobu jednoho roku. Zelenina zůstane krásně křupavá a jako čerstvá.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
28 sklenic
Nutriční hodnoty
Energie | 42 944 kJ / 10 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 424,80 g |
Tuky | 82,96 g |
Vláknina | 884,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 215,97 g |
Sůl | 8 038,64 g |
Sacharidy | 1 512,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Na fotkách je ukázáno před a po zasypání solí a to růžové nahoře je už provlhčená sůl, která vytvoří pevnou krustu a vše uzavře. Máme takhle připravenou čerstvou zeleninu rok do další várky. Tahle dávka vydrží asi na rok. Ta zelenina v kg je neočištěná, pak je toho méně.
Před použitím naloženou zeleninu velmi dobře propláchnout pod tekoucí vodou a solit až po přípravě jídla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2016 19:07
13. 11. 2012 20:47
13. 11. 2012 14:13
3 kg mrkve, 1 kg celeru, 1 kg petržel,1 kg cibule, 0,5 kg rajčat červených i zelených, O,25 kg papriky červené i zelené,O,25 kg česneku a 1 kg soli.
Zeleninu nasekáme na robotě nebo i nastrouháme.Na míse promícháme
se solí, napěchujeme do sklenic a nahoře ještě trochu posolíme.Uzavřené sklenice skladujeme ve tmě a chladu(sklep).
Do směsi je možné přidat i 25dg zelených natí(celer,petržel).Ještě
se minestalo,aby se směs zkazila, je aromatická a kromě buchet se dá přidávat téměř do všeho.
29. 9. 2009 00:19
29. 9. 2009 00:05
28. 9. 2009 23:56
27. 9. 2009 18:50
Já i kyselinu citronovou nahrazuju šťávou z citronu. Cokoliv hotového z obchodu v sobě už něco "chemického" má.
27. 9. 2009 16:19
27. 9. 2009 16:02
27. 9. 2009 14:34
27. 9. 2009 13:59
27. 9. 2009 13:32
27. 9. 2009 13:24
27. 9. 2009 13:21
27. 9. 2009 13:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 8 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 9 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 10 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 11 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 12 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 12 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Podzimní kořenová zelenina: Jaké jsou možnosti využití
Jak uchovat syrovou zeleninu v soli? Zeleninová směs vydrží až do další sezony a výborně dochutí naše polévky a další jídla
Bylinky v soli: Dokonalý způsob, jak uskladnit pažitku nebo petržel. Sůl je uchová šťavnaté a plné chuti
Další recepty
Tématické fráze: zelenina do polévky v soli zavařování zeleniny strouhaná zelenina v soli korenova zelenina v soli mrkev v soli recepty na zavařování zeleniny zavařování zeleniny do polévky zelenina v soli do polévky mleta zelenina v soli mrkev a petržel v soli kořenová zelenina v soli recept zelenina vsoli závařování celeru polévková zelenina v soli strouhaná zelenina petržel v soli zavařování se solí nakládaná zelenina v soli strouhana mrkev v soli zavařování zeleniny na svíčkovou
Suroviny: mrkev, petržel, celer, sůl
Zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59mK
15 názorů