Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovíněné švestky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 5 menších skleniček

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 015 kJ /
1 916 kcal
Bílkoviny9,76 g
Tuky2,72 g
Vláknina29,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy290,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme redukci z vína a koření: víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, citr šťávu a koření a vaříme tak dlouho, dokud tekutina nezačne houstnout. Krok 2: Poté přidáme oprané a vypeckované švestky a společne mírným varem "táhneme" asi 5 minut. Krok 3: Následně švestičky vybereme na cedník, necháme odkapat a scezenou tekutinu vrátíme do hrnce. Dále redukujeme, až má šťáva v hrnci konzistenci sirupu. Krok 4: Švestky naskládáme do nahřátých skleniček a zalijeme svařenou šťávou. Krok 5: Skleničky zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a v této poloze necháme obsah vychladnout.

Zveřejněno 21. 8. 2012

Poznámka autorky Danca

Jedná se o experiment, nevím, jak dlouho takto upravené švestičky vydrží, možná by to chtělo ještě je krátce sterilizovat...ale nedělala jsem to, protože počítám s tím, že u nás hodně rachle zmizí a tudíž se nestačí zkazit. Je to totiž šíííleně dobré, jak samotné, tak v poháru např. se šlehačkou, zmrzlinou, tvarohovým krémem..

částečně jsem se inspirovala tímto výtečným receptem, jen jsem rozvar trochu upravila http://www.toprecepty.cz/recept/28815-svestky-kore...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovíněné švestky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y70g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovíněné švestky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y70g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Úplně stejný recept jsem objevila na Novinky.cz. Protože máme úplně obalený strom a je potřeba zpracovávat, tak jsem vyzkoušela :-). S tvarohem smíchaným se zakysanou smetanou a vanilkou je to úplná pohádka, myslím, že to bude výborné i v palačinkách ;-)
Dovolím si přidat fotku :-D

skvělý nápad, co dělat při sobotním odpoledni. ;-) určitě zrealizuji, už teď se mi sbíhaj sliny :yes:

Velmi pěkné :yes:

Tak to je super Danco:yes:

Už teď mne pálí žáha, ale dala bych sííííí!!!:-D:yes:

Zajímavý receptík, čtu o něm poprvé, bodík posílám za realizaci a také tomu, kdo ho vymyslel ;-):-):-K:yes:+6:yes:

:yes::yes:

spagetka: a já jsem se tak radovala, jaký jsem vynálezce..;-(:-D:-D
ale nevadí,třeba příště;-):-)):-K

Danca: víš že jo... já mám totiž, když se týká sladkého, samé dobré nápady:-8:-D:-D:-D:yes:

Danca: prosímtě, dyk fakt jen málo receptů je už v dnešní době vyloženě originálem, a jsem moooc ráda, žes ho sem dala, díky za připomenutí, u nás to vypadá na nadúrodu českých švestiček z Bozkova ;-);-):-p:-p:-p

rebeka: týýý jooo, k rýži, to je nápad, tu já taky můžu:-p:-p:-K

spagetka: no jo, tak jsem zase jednou objevila objevené:-(:-D:-D

jarka skrobakova: Jaruško děkuji:-K Já sladké moc nemusím, ale tohle je opravdu dobrota, které jsem neodolala.:-p

Divila by ses, není to experiment, perfektně jsi zreazilovala recept na Jizerkách známý jako Opilé švestky :-D:-D:-D:yes::yes::yes:, jenom tu směs vína nevař tak dlouho, až pak se švestkama už směs zhoustne. Jo a sterilizovat nemusíš, prošlo to varem. Máš pravdu, dlouho to moc nevydrží - díky konzumaci ale. Jinak babička s dědou to podávali na krupicovou kaši nebo krupicové noky ;-);-):-p:-p:yes::yes::yes:

:-D:-D taková hezká inšpiranc:-8:-D:-D:-D
ty, čéče.. já to asi prubnu.. ono to bude dobré třeba ke sladké rýži.. jooj.. úplně cítím, jak jsem vínově omámená:-8:-*:-D:-D:-D:yes::yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
recepty ze švestek, svestky, sterilizace švestek, co ze svestek, domácí švestkové víno, švestky recepty, domácí víno ze švestek, šťáva ze švestek recept, co delat ze svestek, vino ze svestek, domácí švestková šťáva, recepty na švestky, recepty švestky, co delat se švestkami, švestky recept, šťáva ze švestek, štáva ze švestek recepty, recept na švestky, recpty ze švestek, víno ze švestek recept

Suroviny:
víno červené, cukr, citron, skořice celá, koření hřebíček, badyán, švestky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu