Pařížský dort pro Davču
Pařížský dort je klasika, kterou každá cukrárna dělá trochu jinak. Chcete i vy znát triky, díky kterým bude korpus nadýchaný, šlehačka pevná a všichni budou škemrat o přídavek? Připravili jsme postup krok za krokem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 011 kJ / 4 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,03 g |
Tuky | 283,51 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 1,76 g |
Sodík | 514 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 361,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na korpus ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme vodu, přimícháme mouku, kypřicí prášek, kakao a přidáme vyšlehané bílky, vymícháme dohladka.
Krok 2: Nalijeme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut. Korpus vyjmeme z formy, sundáme papír a necháme na mřížce vychladnout.
Krok 3: Uvaříme bešamel. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, sundáme z ohně a přimícháme mouku, zalijeme mlékem, pořádně rozmícháme, dáme na vařič a na mírném ohni uvaříme.
Krok 4: Bešamel za občasného míchání necháme vychladnout. Do misky vložíme suroviny na krém a vyšleháme, po částech přidáváme studený bešamel a šleháme. Trvá to cca 20 minut, krém se musí lesknout.
Krok 5: Korpus vrátíme do formy, naneseme na něj krém a rozetřeme. Uložíme nejméně na 3 hodiny do lednice, raději do druhého dne. Do dvou misek rozdělíme smetanu, do jedné přidáme 3–4 kávové lžičky kakaa, vyšleháme a ozdobíme jí dort.
Zveřejněno 2. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský dort pro Davču
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoOE
Moje poznámka
Pařížský dort pro Davču
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoOE
Nejnovější recepty
Pizza z pita chleba
Přidáno před 28 minutami
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 16 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 20 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 21 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět slavných jídel a tajemství jejich názvu: Palačinky crêpe Suzette na počest královy milenky, steak Wellington podle vojevůdce
Kachna s jablky a cibulí: Šťavnaté lahodné masíčko s křupavou kůrčičkou získáme dlouhým pečením
Svatomartinské rohlíčky podle Míšy Landové: Nemusí kynout, voní rumem a skořicí a chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halloweenská strašidla
Merylas před 51 minutami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Dancarak před 1 hodinou
Mechové muffiny
zanetka.sebkova před 2 hodinami
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 12 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 13 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 13 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 16 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 17 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 18 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 18 hodinami
Tématické fráze:
pařížský dort recept,
pařížský dort,
pařížský dort na plech,
nejlepší pařížský dort,
recept na pařížský dort na plechu,
bešamelový krém,
pařížský krém do dortů,
korpus na pařížský dort,
recept na pařížský dort,
paříšský dort,
dort pařiž,
pařížák,
nejlepší dorty od markéty,
pařížský krém na dort,
pařížský dort s pařížskou šlehačkou,
paříšký dort,
nejlepší recept na dort harlekýn na plech,
bešamelový krém recept,
recept pařížský dort,
krásné dorty od markéty
Suroviny:
vejce,
cukr,
kakao,
voda,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
kakao,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana ke šlehání,
ztužovač
Komentáře (73)