Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 504 kJ / 3 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,62 g |
| Tuky | 218,24 g |
| Vláknina | 25,60 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 600 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 357,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny.
Krok 2: Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec zlehka vmícháme mouku.
Krok 3: Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Krok 4: Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 12 minut. Po upečení přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.
Krok 5: Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Až nabobtná, vymačkáme ji a zahřejeme a želatinu rozpustíme (nevaříme!).
Krok 6: K želatině přidáme asi 2 lžíce šlehačky, kterou jsme mezitím ušlehaly, promícháme a přimícháme k ušlehané šlehačce.
Krok 7: Vychladlý korpus potřeme povidly, smetanovým krémem a švestkami pokrájenými na drobnější kousky. Pomocí pečícího papíru opatrně svineme a necháme v chladnu ztuhnout. Těsně před podáváním zdobíme šlehačkou a mandlovými lupínky.
Zveřejněno 2. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trnková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2D4M
Moje poznámka
Trnková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2D4M
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 47 minutami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 50 minutami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 1 hodinou
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 5 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 13 hodinami
Tématické fráze:
trnky,recepty,
recepty z trnek,
trnková povidla,
trnkova buchta,
trnková marmeláda,
trnkove buchty,
zoznam.sk,
trnkové povidla recept,
trnková povidla recept,
trnkove povidla,
jak pracovat s plátkovou želatinou,
recept na trnkovou buchtu,
džem z trnek,
marmeláda z trnek,
trnkové povidla na plechu,
trnky marmeláda,
"recepty-trnky"r,
recept z trnek,
recept natrnkovou buchtu,
buchta z trnek
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
smetana ke šlehání,
želatina,
švestky,
povidla švestková,
šlehačka,
lupínky mandlové
Komentáře (18)
bože, to je krása.. Evííí, máš doma auto, že bys...
nádhera nádherná
ale vím, že se tak nářečně říká švestkám na Moravě a i v západních Čechách
Recept je prima. Vypadá hezky
http://materskyklubcadca.meu.zoznam.sk/news/nieco-...
Ale roládka je veľmi pekná a chutná určite tiež