Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná sekaná

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Jednoduchý recept a vynikající pokrm. Šťavnaté mleté maso s mrkví, vejci a obalené do křehké uzeniny, to je plněná sekaná. Vyzkoušejte s bramborem či čerstvých chlebem, na víkendový oběd nebo teplou večeři.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 636 kJ /
1 108 kcal
Bílkoviny150,88 g
Tuky51,66 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 1,54 g
Sůl3,44 g
Sacharidy8,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev oloupeme, uvaříme doměkka a podélně rozkrojíme. Vejce vaříme ve vodě zhruba 10-12 minut. Poté je zprudka zchladíme a oloupeme. Krok 2: Petrželovou a celerovou nať nasekáme najemno. Maso osolíme, přidáme pepř, nasekané natě a promícháme. Krok 3: Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem a vyložíme šunkou (nebo anglickou slaninou) nakrájenou na plátky. Krok 4: Vrstvíme od spodu formy, zhruba polovina mletého masa, poté vařené mrkve, na mrkev půlky uvařených vajec natvrdo, navrstvíme zbylou část mletého masa a nakonec poklademe plátky šunky. Krok 5: Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi hodinu. Krok 6: K sekané podáváme bramborovou kaši, nebo brambory. Je dobrá i studená s hořčicí.

TIP: Jídla z mletého masa - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 12. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLD3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLD3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Vynikající :yes:

...právě ji děláme ,tak snad se povede :yes:

Modest: do masa jsme ještě přidali 1lžíci plnotučné hořčice a lžičku kečupu a dopadlo to na výbornou :) :yes:

Místo šunky párek a místo mrkve okurku,už je v troubé.Pockám si na výsledek.Už to voní....:-D:-D:yes:

Hani,ja som dala namiesto šunky párek a pridala som aj syr ;-) Bola moc dobrá :-p:yes::yes: Pridávam obrázok a bod :yes:

Scarlet, promiň, tvoje otázka mi unikla...:-/ Je to listový špenát se smetanou a zahuštěný a štouchané brambory s restovanou cibulkou.;-)

Eli, prosím tě, co to k tomu máš za přílohu? Děkuji.:-K

Eli, díky moc:-Dhlavně za ty krásné fotky:yes::yes:

Hani, tvůj recept mi byl inspirací k obědu...:-). Sice bez mrkve, ale jinak stejně... Posílám ti nějaké obrázky a bodíček! :-K

Hanko:-)krásné fotky velké dobroty:-p.A protože jí taky dělám,boďka č.8 je tvá;-).

Segal, já bych pekla tak hodinu, vyyzkoušej špejlí, zda je upečeno

jak dlouho hani pečeme;-(

Hani, to můžu!:-p Boďka!:yes:

Hani, moc hezká sekaná;-):yes:

Tématické fráze:
plněná sekaná, plněná sekaná recept, plněná sekaná z mletého masa recept, sekaná plněná, domácí plněná sekaná, plněná sekaná z mletého masa, domaci sekaná plnena, recepty plnena sekana, recept na plněnou sekanou, plněná domácí sekaná, sekana plnena vejci, recept plněná sekana, recept domácí sekaná plněná, sekaná z mletého masa plněná, plněná sekaná z mletého, jak dlouho pečeme sekanou, sekaná plněná do bábovky, jak dlouho pect sekanou, sekaná z mletého masa recept, top recepty sekana

Suroviny:
maso vepřové mleté, sůl, koření do mletého masa, nať petrželová, nať celerová, šunka, vejce, mrkev

Přidat fotografie receptu