Smažení a dopékání v troubě
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.
Postup přípravy
Krok 1: Chci se tu se začínajícími kuchařinkami podělit o vyzkoušený a osvědčený návod na smažení.
Krok 2: Troubu rozehřejeme na 170 °C.
Krok 3: Maso obalíme klasicky v trojobalu, (do vajíček můžete přidat prolisovaný česnek).
Krok 4: Pak na pánvi rozpustíme sádlo a olej v poměru 1:2 a necháme rozpálit, ale pozor na přepálení, i když sádlo tomu trochu brání.
Krok 5: Pak velmi prudce z každé strany osmažíme do mírně zlatova, neohlížíme se na to, zda maso je měkké. Jde jen o to, aby se zatáhla bílkovina a tak v něm zůstala veškerá šťáva.
Krok 6: Máme připravený pekáč nebo plech do trouby a buď na pařáčky na knedlíky nebo na pečicí papír vše ukládáme.
Krok 7: Přikryjeme a dáme do trouby cca 150-170 °C dojít.
Krok 8: Pak necháme na konci chvilku odkryté, aby se udělal "chrumkavý" povrch. U tohoto způsobu se nemusí nikdo bát, že by měl málo prosmažená stehýnka, kuřecí křídla, maso je krásně měkké a jde dobře od kosti. Zrovna tak dobře udělané můžete mít různě plněné řízky.
Krok 9: Květák děláme tak, že ho rozdělíme na růžičky, na chvíli ponoříme do horké vody, pak ho zchladíme a necháme okapat, obalíme a krátce osmažíme. O ostatní se postará trouba.
Krok 10: Toto smažení je i úsporné, protože se spotřebuje poloviční množství tuku a zdravější, protože maso neleží po celou dobu smažení v omastku a nenasákne ho do sebe tolik. Navíc z něj i nějaký vyjde ještě při dopékání.
Krok 11: Doba pečení v troubě závisí na síle, kvalitě a druhu masa cca 30-40 minut. To musíte sami vyzkoušet. V plynové troubě to neumím odhadnout.
Zveřejněno 18. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
Moje poznámka
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
Nejnovější recepty
Andělská čokoláda
Přidáno před 1 hodinou
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 14 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 14 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové muffiny s čokoládou
Borinka před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 12 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 12 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 12 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 14 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 14 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 15 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 15 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 15 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 15 hodinami
Tématické fráze:
smažení řízků v troubě,
smažený řízek vepřový v troubě,
řízky smažené v troubě,
smažení v troubě,
veprove rizky smazene v troube,
vepřové řízky v troubě,
jak smazit rizky v troube,
dopékání řízků v troubě,
smažené řízky v troubě,
smazeny kralik v troube,
smazeni rizku,
smažený řízek v troubě,
smažení řízků v troubě recept,
smazeni rizku v troube bez tuku,
smažení vepřových řízků,
řízky dopékané v troubě,
řízky v troubě na pečícím papíru,
jak dlouho smažit vepřové řízky,
smažený králík v troubě recept,
smažený králík
Suroviny:
maso vepřové,
maso kuřecí,
filet rybí,
maso králičí,
květák
Komentáře (99)