Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Smažený" květák bez smažení.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Drobek Drobek

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečící plech vyložte alobalem, nastříkněte sprejem, kdybyste pekli přímo na plechu, musíte ho pak vydrhnout. Krok 2: Omyjte syrový květák.
Nechte trochu oschnout a rozdělte na růžičky. Krok 3: Z těstíčkových ingrediencí umíchejte těstíčko, husté tak aby na tom květáku drželo, ale zase ne jako bramborovou kaši.
Květák namočte v těstíčku.
Narovnejte v jedné vrstvě na plech vyložený naolejovaným alobalem.
Posypte strouhankou a dejte péct do trouby. Krok 4: Jak dlouho záleží na tom jako máte troubu, prostě na správnou zlatohnědou barvu.

Zveřejněno 4. 9. 2012

Poznámka autora Drobek

Toto je další varianta na smažený květák v troubě, má úplně jinou chuť než klasicky smažený.

Dále jsou možné varianty dát strouhanku do těstíčka, nebo přidat do strouhanky strouhaný sýr.

Co se fotky týče, chtělo by to ještě chvíli péct, ale už jsme měli hlad. Květák byl uvnitř krásně měkký jak má být.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Smažený" květák bez smažení.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PWNA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Smažený" květák bez smažení.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PWNA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Myslím, že to není úplně špatný nápad. A já si myslím, že tento článek je dost srozumitelný, ikdyž jsem začátěčník.

Šárko, teď je, já ho přepsal.:-)

Laďka:Nemyslím, že by tento recept byl nesrozumitelný. Naopak je úplně jasný i při běžném přečtení.

Já používám jen sprej, ale nevím zda je doma k dostání:-O

Ještě jsem zapoměla napsat,že pokládám obalený květák na suchý pečící papír a ničím nezakrývám.Dávám péct --vrch i spodek--.Jo,ještě toho oleje si naleji necelou půlku,at zbytečně nezůstává.Pokuch chybne,trošku ho doleju.Jinak fakt dobrou chut.

Zdravím.Květák v troubě dělám možná 10 let,možná i déle.Je to fakt dobré.Já květák peču na pečícím papíře.Uvařím a obalím květák a klasika.Hladká mouka,vejce strouhanka.Dám na plech s pečícím papírem.Do hrnku--čajový-- naleju olej a mašlovačkou --na buchty-- potřu růžičky olejem a dám péct do vyhřáté trouby.To už mám naškrábané brambory.Dám péct květák a zapínám brambory,které vařím ve vodě.Je to hotové najednou .Brambory i květák.Květák má krásně zlatou barvu a nemá to chybu.Neplave to v oleji a je to najednou celý plech hotový.

Tak jsem recept upravil, snad už to bude lépe srozumitelné. Spěchal jsem a nedával pozor. Omlouvám se.;-(

No máte samozřejmě pravdu. Já jsem to okopíroval z mé kuchařky a tam to lidi pochopili. Někde se stala chyba, předělám.

Jestli jsem dobře pochopila, tak květákové růžičky obalím v těstíčku z mouky, vajec, vody a soli, strouhanky (kterou můžu místo zamíchání do těstíčka posypat povrch květáku), naskládat na plech s alobalem, který je stříknutý olejovýnm sprejem a vložit do trouby na nejhořejší příčku.
Proč mám přikrývat alobalem, když je měkký ale není zezlátlý? Spíš naopak, ne? Pokud je měkký, tak ho nepřikrývám, jen nechám zezlátnout..
Doporučovala bych v surovinách napsat těstíčko: a pod ním ingredience.
Olej je zřejmě myšlen na alobal, ne do těstíčka. Začátečníka to může mást, že jsou všechny ingredience dohromady. K oleji bych připsala do závorky (na potření plechu)

fakt nechapu jak se to dela, ale chtel jsem to zkusit :no: :no: :no:

Tento postup je pro začátečníka absolutně k nepochopení;-(. Já začátečník sice nejsem, ale dozvěděla jsem se pouze to, že květák se nevaří a dá se na alobalu do trouby úplně nahoru. Myslím, že by se měl postup předělat, abych si nemusela domýšlet, že se udělá (hustší ?) těstíčko, květák se v něm obalí a pak se posype strouhankou (obalí se v ní ?). Květák obracím (neobracím ?). Na závěr - nemyslím si, že je dobré, abych pro informace, které chybějí v receptu, který chci dělat, překlikávala do jiného receptu.

Tématické fráze:
květák na plechu, smažený květák bez smažení, květák na plech, květák v bramborovém těstíčku, obalený květák, květák v těstíčku v troubě, květák bez smažení, smažený květák v troubě, dobré recepty na květák, smažený květák v těstíčku, smažený květák recept v těstíčku, smazený kvetak, smažený květák na plechu, květák z trouby, smažený květák z trouby, obalený květák v troubě, obalený květák na plechu, obalený květák z trouby, květák na pečícím papíru, smažený květák bez tuku

Suroviny:
mouka hladká, vejce, sůl, voda, květák, strouhanka, alobal, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu