Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 632 kJ / 5 648 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,36 g |
| Tuky | 348,77 g |
| Vláknina | 6,40 g |
| Cholesterol | 1,95 g |
| Sodík | 608 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 548,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme si troubu na 180°C.
Krok 2: Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kávu a prošleháme. Přidáme bílky, opatrně promícháme a po troškách postupně vmícháme mouku.
Krok 3: Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.
Krok 4: Připravíme si krém:
Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém. Krok 5: Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit. Krok 6: Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.
Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém. Krok 5: Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit. Krok 6: Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.
Zveřejněno 9. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné mocca řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DRz
Moje poznámka
Jemné mocca řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2DRz
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 7 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 21 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 47 minutami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 2 hodinami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 hodinami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 3 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 4 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 5 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 5 hodinami
Tématické fráze:
mocca řezy,
řezy na plech nejnovější recepty,
mocca řezy recept,
mocca řezy recepty,
jemné řezy,
jemné kávové řezy,
řezy ingrid,
cucis,
recepty rezy,
recept na mocca řezy,
recepty - řezy jablečné jemné,
mocca lžičky,
jemne,
recepty na řezy,
recepty mocca rezy,
mocca koláčky,
mocca dortíčky,
recept na ingrid řezy,
mocca dezert,
moka řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr písek,
vejce,
voda,
olej,
káva instantní,
sůl,
krém,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
káva instantní,
máslo
Komentáře (73)
A Rebušinko děkuji za reakci
Není zač. Ten nepečený dortík taky dělávám, je to výborný dezert a celkem málo kalorií ve srovnání s jinými dorty
Myslím, že není problém použít presso. Do těsta místo vody použij vychladlé silné presso (stejné množství). A do krému použij presso při přípravě pudinku, místo 1/4l mléka použij jen 160 ml mléka + 10 lžic pressa (cca 90 ml) a dál postupuj dle receptu
Pak dej vědět jak to dopado
Máš to opravdu moc krásné
Všem moc děkuji a budu ráda, když vyzkoušíte