Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí Turecký Med

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Adisek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 890 kJ /
2 125 kcal
Bílkoviny25,41 g
Tuky69,10 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy345,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Med dáme rozehřát do hrnce, ale pozor nesmí se vařit. Krok 2: Bílek s cukrem dáme do misky a misku ponoříme do horké vody a šleháme až do zhoustnutí. Poté do bílku s cukrem za stálého míchaní přiléváme v tenkém pramínku med. Krok 3: Nakonec přidáme oříšky. Necháme vychladnout a směs natíráme na oplatky které na sebe vršíme. Krok 4: Necháme vychladnout v lednici do druhého dne.

Zveřejněno 17. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí Turecký Med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp1R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí Turecký Med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

recept je super prave ho du vizkoušet:yes::-)

Vypadá to perfektně, lahodně a je to jednoduché. S oplatkami je to dobrý nápad, alespoň se neopatlají tlapky při pojídání:-D. Už se chystám na přípravu.:-p

Připomíná mi to sladké chvíle dětství :-*:yes:

Recept je rozložený na více porcí protože já mám doma tři chlapi a těm nestačí jen trochu pro chuť.Takže musím vařit pect apod. ve velkém jinak bych asi neuspěla.Jinak už jsem přemýšlela pořídit si polní kuchyň s obrovskými hrnci a pak by se možná pořádně najedli.Jinak u nás prostě nemá smysl kupovat maso na plátky a vzít jich jen pár.Mám doma tři žrouty a taky to tak vypadá:-D

Tak jsem se při čtení docela i pobavila. Jinak turecký med mám docela ráda, ale taky ho raději nejím, abych nemusela pak držet hladovku. Jen se chci zeptat. Nezkoušely jste některá do tureckého medu přidat piškoty? U nás kdysi prodávali turecký med s piškotama smýchanýma s tou hmotou a to mě moc chutnalo, dobře se to kousalo. Teď už to nikde není vidět. Nebylo to bílý, ale trochu do té barvy piškotů.

a to som si nevsimla co pisala cathleen :-*, cathleen...cerviky su proteiny;-), ktovie kolko ich zjes v ceresniach a v kelovej polievke (kel=kapusta)

tak to si nemyslim...ja som to musela naaranzovat lyzickou, upravovat okraje...na nervy...takto ako si to robila ty, je rychle, ciste, pekne

Výbušná - tys měla hezčí vafle. U nás mají jen tyhle, ale já myslím, že to u nás i tak zmizí jedna dvě;-)

no...mam doma stale 8 dcl tureckeho medu...a uz nemozem zohnat ani len tie vafle....co som mala prv

Tak plním slib a udělala jsem turecký med - jen 1/3 dávky, ale u nás se o toho, že by zbyl, bát určitě nemusím.:-p ;-)

boze...a ja to vobec, ale vobec nemusim, preto na fasiangove (u vas asi masopust) sisky nedavam malinovu penu, ale len dzem...mne tieto nahrievane bielka nejdu.

Marně uvažuju, co bych do toho musela přidat já, aby mě to nelákalo. Asi oříšky s červíkama:-D:-D

Cathleen - to už jsem také promyslela, přidám do toho buráky a ty já skoro nejím a ve sladké verzi už vůbec ne - brrrrr;-) jinak bych to totiž také ožírala :-D

:-//A já ho dělat nemůžu, i když mě to moc láká....znám se. Chodila bych pořád ulizovat a váha by letěla nahoru....vypadá to náramně!

:-D děkuji za vyčerpávající informaci :-)) Tak mne napadlo, že by si to v Mnichově mohla prodávat na jarmarku :-D:-D Já zbytek asi rozdám v práci;-)

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
turecky med, turecký med recept, recept na turecky med, domácí med, jak se dělá turecký med, recept turecký med, jak udělat turecký med, recepty na turecký med, recepty turecky med, recepty z medu, šlehaný turecký med, oříšky v medu recept, turecký med recepty, turecké recepty, tureckej med, domácí oplatky, turecky med prodej, prodej tureckého medu, oříšky v medu, turecky med-recept

Suroviny:
med, oříšky, cukr, bílek, oplatky cukrářské

Přidat fotografie receptu