Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešně opilé smetanové kuře

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sareli Sareli

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie126 kJ /
30 kcal
Bílkoviny2,70 g
Tuky1,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 7 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy0,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem si očistíme a nakrájíme na kostičky, příp. nudličky, kuřecí prsíčka. Prolisujeme si 3-4 středně velké stroužky česneku a pokapeme kuře trochou olivového oleje. Přidáme nejlépe čerstvý tymián, 2 lžíce plnotučné hořčice, kari, trochu soli a vše promícháme. Dáme v přikryté mističce do ledničky. Ráno můžeme promíchat. Krok 2: V poledne či večer si na dobře rozpálené pánvičce s olivovým olejem necháme zesklovatět cibulku. Přidáme kuřecí masíčko a necháme orestovat do zlatova. Krok 3: Během toho si ve větším hrnečku smícháme 1,5 lžíce zakysané smetany, dolijeme mlékem. Přidáme trojúhelníček taveného sýru, 2 stroužky česneku, čerstvou bazalku a trochu pepře. Krok 4: Dobře promícháme a vlijeme na pánvičku ke kuřeti kde přidáme trochu nealkoholického piva. Vaříme za občasného míchání cca 20-30 minut. Krok 5: Podle potřeby dochutíme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, popř. pečivo. Zvládne i začátečník.

Zveřejněno 22. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j60P

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j60P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Bibinka: Jéé, moc děkuji za krásné přivítání:-*
Určitě je to možné dělat na spoustu způsobů a ráda vyzkouším jiné ingredience;-)

:-p:yes:

Sareli, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-):-K
Něco podobného také občas dělám i když s trochu jinými surovinami, ale je to dobrý. Dávám ti 3.bod:yes:

1974andrea: Já to dělám běžně, akorát nivu rozpouštím až za horka:-)
Ale když si ho podle mě "rozbabráte" v prstech, tak to pak šlehací metlou bude raz dva.:-)¨
Však uvidíte sama:-8

Ten tavený sýr bych asi nechala rozpustit až v teplé omáčce, neumím si představit, že bych ho rozmíchávala ve studené směsi.;-) Ale jinak to bude dobré:yes:

Tématické fráze:
kuře na pivě se smetanou, opilé kuře podle hrušky, kuře na pivu a smetane, kotrc na panvicce, kuře smetana pivo, opilé kuře na česneku, kuře smetana syr, opilé cibulky, opile kureci prsa

Suroviny:
prsa kuřecí, hořčice plnotučná, olej olivový extra virgin, tymián, smetana zakysaná, sýr, mléko polotučné, pivo nealkoholické, cibule, česnek, sůl, pepř, koření kari, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu