Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček v pikantní medové šťávě

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 601 kJ /
2 295 kcal
Bílkoviny100,54 g
Tuky194,04 g
Vláknina14,44 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 408 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy33,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do opláchnutého bůčku vetřeme sůl, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, nebo pekáčku na olej a připravenou zeleninu, kůží dolů. Krok 2: Ve 200ml vývaru rozmícháme polévkovou lžíci medové omáčky, bůček podlijeme, přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Krok 3: Poté maso vyděláme na prkýnko, ostrým nožem kůži nakrojíme do tvaru mřížky a vložíme zpět do kastrolu. Krok 4: Podlijeme zbytkem vývaru a již bez přikrytí dopečeme do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s knedlíky, noky, se šťouchanými bramborami,nebo jako klasiku-knedlo, zelo.

Zveřejněno 27. 9. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Takto připravená pikantní bašta byla velice dobrá a já jsem podávala shttp://www.toprecepty.cz/recept/28609-cuketove-nok...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček v pikantní medové šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqMn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček v pikantní medové šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YqMn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Za komentáře i hodnocení děkuji:-):-K

:-p:-K:yes:

opět nádherný receptík:yes::yes:+14

:-p:yes::yes::-K

Aničko, pečený bůček je dobrota, jíme ho i studený s kyselou okurkou nebo s cibulkou a hořčicí. Když peču králíka, vždycky k němu přidávám bůček, šťáva má pak lepší chuť. Uchvátila mě ta příloha-cuket mám stále přebytek. Dodatečně jsem Rebece poslala bodík a Tobě ho také posílám:-K Omáčka musí být také dobrá.:yes:

:-);-):yes:

spagetka:Laděnko,ofotila jsem složení a přidala pod ostatní fotky,tak se pak mrkni;-)
Hezkými komentáři jste mě všechny potěšily:-*:-K:-K
Je to obyčejný pečený bůček,ale trošku jsem pozměnila ten socík,aby to nebylo stále na jedno brdo;-):-DBůček měl hezky křupavou kůrčičku a byl pěkně vypečený,jen jsem neměla"šťávu"ve foťáku,tak jsem fotila,až když byl naporcovaný:-);-)

To vypadá velmi dobře. Ani, prosímtě, písni i třeba do SZ složení té medové omáčky, já myslím, že by to šlo i doma ne? Jinak:-p:yes:

:-p to je krásné papání:yes: Bůček já můžu tak jednou do roka, ale asi ho brzy udělám;-)

Aničko:-K, Ty mi děláš chutě, ještě že už je tak pozdě, jinak bych se neudržela a určitě nějakou "bílkovinu" v ledničce ukrojila ;-):-p +7:-K:yes:

Díky za komentíky a hodnocení:-*:-K:-K

noo, to je krásné papáníčko:-K:-K:-K:yes::yes: ode mě bod míš, Aničko;-):-p:yes::yes::-K

Já bych ten bůčíček víc vypekla, já to radši;-)

Aní, jsem ráda, že ti mohu dát 4.boda:yes: To by nám zaručeně chutnalo a bůček takto připravený se mi moc líbí:-p;-)

Aničko, opět krásný recept v tvém podání:yes:

Tématické fráze:
medový bůček, omáčka z bůčku, bůček v medové marinádě, pikantní medová omáčka, bůček omáčka, pikantni peceny bucek, pikantní pečený bůček studený, medová omáčka mikado, lidl kuchařka recepty buček, medova marinada na bucek, pečený bůček v medové marinádě recept, medová pikantni omacka, príloha k pecenemu bucku, mikado paprika klasik, mikado medová omáčka, šťáva z bůčku recept, omáčka k pečenému bůčku, bůček jíme jinak, bůček recepty, medový peceny bucek

Suroviny:
bůček vepřový, kmín celý, sůl, olej, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, paprika kozí roh pálivá, omáčka medová mikádo, vývar zeleninový

Přidat fotografie receptu