Žebírka z Kolkovny
Vepřová žebírka, dokonale upečená v troubě, budou krásně chutná a šťavnatá. Jejich skvělou chuť jim dodá příjemně nasládlá a voňavá marináda. Vašim strávníkům se budou doslova dělat boule za ušima.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 838 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,41 g |
Tuky | 105,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 8,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené). Přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni asi hodinu a půl.
Krok 2: Česnek oloupeme a prolisujeme. Do velké mísy připravíme marinádu. Olej, pivo, prolisovaný česnek a koření promícháme.
Krok 3: Po uvaření dáme maso do připravené mísy s marinádou necháme hodinu odležet.
Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C, maso přendáme i s marinádou do pekáčku a pečeme asi 15 minut z každé strany. Průběžně potíráme šťávou.
Zveřejněno 22. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žebírka z Kolkovny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAL5
Moje poznámka
Žebírka z Kolkovny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAL5
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 10 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 11 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 8 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 8 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 8 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 10 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 10 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 11 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 11 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 11 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 13 hodinami
Tématické fráze:
zebra z kolkovny,
vepřový bok s kostí recepty,
vepřovy žebirka na pivu,
koření na žebírka,
zebirka recept,
žebírka,
žebírko na pive,
recept na žebírka,
pečená žebírka na obíračku,
žebra kolkovna,
vepřový bok s kostí recept,
recepty obíračka,
vepřová žebra kolkovna,
vepřová žebírka kolkovna,
veprovy bok bez kosti recept,
veprova obiracka,
vepřové žebírka v pikantní marinádě,
veprovy zebirka,
když je.ridka marinada,
marináda na obíračku
Suroviny:
bok vepřový,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
sůl,
pivo světlé,
olej,
česnek,
paprika sušená sladká,
koření oregáno,
rozmarýn,
chilli,
med,
sůl
Komentáře (29)