Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková marmeláda s hruškami

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 378 kJ /
4 871 kcal
Bílkoviny22,42 g
Tuky14,92 g
Vláknina140,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 166 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 091,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce oloupeme a umeleme buď v mlýnku na maso nebo rozmixujeme (případně rozsekáme na kousky - nemusí to být úplně hladké). Krok 2: Zasypeme cukrem a zalijeme octem. Opatrně promícháme a necháme přes noc stát ( v chladu). Krok 3: Ráno svaříme na kaši podle naší oblíbené konzistence, plníme do sklenic a sterilizujeme při 90 °C 20 minut.

Zveřejněno 5. 8. 2009

Poznámka autorky spagetka

Je to lahodná a hodně hustá marmeláda, používám ji jak do moučníků, tak na chleba nebo na slepované apod.

Ve špajzce mám poslední 2 sklenice, takže si už množství nepamatuju,ale zavařuju do obsahu 200 - 300 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková marmeláda s hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQ6X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková marmeláda s hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQ6X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Mirka:Mirko. tohle je originál recept od mé babičky, je ale pravda, že v dnešní době už dávám želírovák pro diabetiky, takže klidně vynechej cukr a dej želírovací nejlíp 3:1, jde i 2:1 a postupuj dle návodu na sáčku

A nemusí tám být žádný pektogel nebo želírovací cukr?Nechce se mi věřit,že to bez toho zhoustne.Nemám skoro žádné zkušenosti;-) ze zavařováním,ale právě to zkouším a tak mě to hodně zajímá:-*.Díky za odpověd :-D

Mirka:Jablka obsahují pektin a ten houstne sám

Zobrazit starší odpověď

Gábi, opravdu tam není ten ocet cítit ;-)

špagi, není tam ten ocet moc cítit?

Ukládám, tohle se mi líbí nejvíce. Jen co budou hrušky v nějaké normální ceně, nebo, jestli se mi podaří je sehnat jinak, jdu na to. Hrušky za 39, no, nespadli z višně ty blbi v obchodech?:-//

Někdy pro jistotu přidávám prostředek dr.Oetkera proti plísni, ale i když jsem ho nedala, tak mi to nikdy nezplesnivělo. Samozřejmě musí být vymyté sklenice a hlavně čistá víčka. Zavařuju běžně v troubě.

Tématické fráze:
marmeláda z hrušek, marmeláda z jablek a hrušek, dýňová marmeláda s jablkem, hrušky recepty, povidla z jablek a hrušek, jablkova povidla, marmeláda s hrusek, marmeláda z hrušek a jablek, jablková přesnídávka, recepty z hrušek, povidla z hrušek 2,5kg, džem z jablek a hrušek, jablková povidla v pekárně, hrušky-marmelada, co s hruškami, marmelady z hrušek, recepty z hrušek s jablky, povidla z hrušek a jablrk, jabjkova marmelada, jablková povidla z domácí pekárny

Suroviny:
jablko, hruška, cukr krystal, ocet vinný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu