Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík (dar) z Koryčan

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 1560 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 120 min

1560 min (1440 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 677 kJ /
1 357 kcal
Bílkoviny10,88 g
Tuky85,94 g
Vláknina38,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 212 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy92,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.

Jablka oloupeme, odjadřincujeme a nakrájíme na čtvrtky.

Králíka očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a naporcujeme. Krok 2: Porce masa vložíme do mísy a přelijeme octem a vínem, přidáme řapíkatý celer, mrkev, česnek, cibuli, jablka, 4 lžíce olivového oleje, bobkové listy a rozmarýn. Krok 3: Přikryjeme poklicí a vložíme do lednice, marinujeme do druhého dne.

Během té doby králíka otáčíme a promícháváme. Krok 4: Druhý den porce králíka osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících olivového oleje dozlatova. Krok 5: Opečené porce přendáme do pekáče, přidáme pasírovaná rajčata, marinádu se zeleninou a kořením a pečeme v troubě doměkka.

Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Já jsem nepodlévala, nebylo potřeba.

Zveřejněno 9. 4. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: různě.. z internetu.

Tímto děkuju dárkyni za králíka :-)

Jako příloha je vhodná rýže, ale může být v podstatě cokoliv... brambory, kuskus.. co máte rádi.

Část zeleniny jsem rozmixovala, část jsem nechala v celku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík (dar) z Koryčan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXwW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík (dar) z Koryčan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXwW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

olahok: uděla jste mi velkou radost, vážně:-):-):-K:-K:-K moc si toho vážím, a jsem ráda, že někdo mé recepty odzkouší.. ještě jednou moc děkuji:-K

Rebeko, žádná skromnost, to Vám zakazuju! Vím,co píšu! Odzkoušela jsem plno Vašich rcp, ale dlouho jsem nevěděla, že zde,na TOPkách můžeme i my, neregistrovaní, přidat komentík. Já jsem si ty rcp vždycky "vygooglila" a odzkoušela, a vždycky byly super. Teď vím, že sem můžu koment přidat. Jste tu prima parta, která sem nedává žádné neodzkoušené recepty. A ta prezentace, to je vždycky krása.
Tak díky za všechny ty bezva recepty a krásná fota.

olahok::-8:-8 mě nesmírně těší pochvala:-), ale přehánáš:-):-);-) jsou tu daleko lepší kuchařky, kuchaři o fotopresentace:-K
ale přesto moooc děkuji:-K:-K

Děkuji za skvostný recept. Včera naloženo, dnes upečeno. Ve výše uvedených komentech napsáno: náádhera, dodávám jen: veelká dobrota. Dali jsme si k tomu kuskus. Je to vynikající rcp. Vaše recepty jsou jedna perla vedle druhé a ta přenádherná prezentace!
Málo platné, rcp posuzujeme i okometricky, a ty Vaše jsou na 1.stránky kulinářských magazínů. Tak ještě jednou díky.

Majdula::-D:-D:-D přesně, jak píše Bibinka;-)
velehory tvořím trychtýřem.. když chci jen malý krtinec:-D použiju trychtýř menší;-) ani nevyplachuju, ani nevymazávám.. pořádně to v něm upěchuju, dírkou ti nic neuteče a pak s tím prásk na talíř:-D:-D:yes::yes:
Bibi, díky:-K:-K

Majdula: Majdulo, Rebeka tu momentálně není a já dělám úplně stejné špičaté bochánky s trychtýřkem-vypláchnu ho, nacpu do něj rýži a vyklopím.....;-)třeba ti Rebča až bude sdělí, čím to dělá ona.

:yes: parádní! a můžu se zeptat,jakým udělátkem jsi docílila těch špičatých rýžových velehor?:-O Mooc děkuji! Receptík uložen a jak dorostou ušáci-mají to spočítaný :-))

prostě jedním slovem - náááádhera :yes::-D

Dala bych si domácího ušáčka, pěkný receptíček:-p:yes:

Bahula::-O:-O joo:-?:-? to už jsi druhá:-! Bibinka tam má kámošku;-) a já odtud micáčka... už není.. synek si odvezl do Brnka:-D
všem moc děkuji:-):-K

Irrena: to děkuji, ale na isindy nemám, mít nebudu.. vařím a fotím, jak umím, na Ivču fakt nemám.. ale dobré to bylo, to jo;-):-p

Králík vypadá výborně a Koryčany znám moc dobře ;-):yes:+

Rebi to je zase nádhera:yes::yes::yes::yes:Takové úžasné recepty sem přidala vždycky Isindy, teď jsi žezlo převzala ty:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

Rebíčku, krásnej králíček, zaručeně dobrej a navíc má v Korýčanech chalupu moje kamarádka z Prahy;-) Dávám 7.bod:yes:

To vypadá moc dobře :-p

:-D:-D:-D to je tak, když se dělá 5 věcí najednou... králík, řízky.. pak z Koryčan je "Roryčan":-D:-D:-D:-D.. opraveno, díky;-):-K

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
králík recepty, dort králík foto, koryčany rajče, králík recept, recepty z králíka, králík dar, králík dar k, dort od áji, rajče koryčany, králik-rcp, králik-rcp, top recepty kralik, korycany brambory, králik po pytlácku, cukroví koryčany, micacek rajce, korycany maminy foto, pasirovany kralik, jablka pro králíky?, jak králíka odblaníme

Suroviny:
králík, ocet, víno červené, celer řapíkatý, olej olivový, mrkev, jablko, cibule, česnek, bobkový list, rozmarýn čerstvý, pasírované rajčata, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu