"Minutkový" vepřový řízek speciál
Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se rozplývaly na jazyku, je potřeba víc než jen koupit maso, obalit v trojobalu a osmažit. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých řízcích, zkuste postup v našem receptu, kterým se řídily už naše babičky.
Postup přípravy
Krok 1: Z kýty nakrájíme silnější pláty masa, které přes potravinářskou fólii naklepeme.
Krok 2: Mírně osolíme, posypeme sušeným česnekem a lehce z jedné strany potřeme pepřovou omáčkou. Dáme do nádobky a necháme v chladnu minimálně 1 hodinu odležet.
Krok 3: Pak zapneme troubu a necháme ji rozehřát na 200 °C.
Krok 4: Odpočaté řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
Krok 5: Na pánvi rozehřejeme máslo. Řízky smažíme na mírném plameni z každé strany 3 minuty a pak přemístíme do pekáče, nejlépe na silikonovou pečicí fólii, popřípadě na pečicí papír.
Krok 6: Na takto předsmažené řízky položíme plátky másla, přikryjeme druhou částí pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni (já mám plynovou) 10 minut.
Krok 7: Hotové řízky podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen s chlebem.
Zveřejněno 4. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Minutkový" vepřový řízek speciál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoWJ
Moje poznámka
"Minutkový" vepřový řízek speciál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoWJ
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 10 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 11 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 8 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 8 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 8 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 10 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 10 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 11 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 11 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 11 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 13 hodinami
Tématické fráze:
smažený vepřový řízek pohlreich,
vepřový řízek v trojobalu,
vepřový řízek,
vídeňský řízek podle pohlreicha,
smažený řízek vepřový v trojobalu,
jak správně smažit řízky,
jak správně smažit řízek,
jak ohřát řízek,
jak ohřát řízky,
rizek podle pohlreicha,
smažený vepřový řízek na másle,
veprove rizky v trojobalu,
trojobal na řízek,
vídenský vepřový řízek,
vepřový řízek na másle,
jak ohrat smazeny rizek,
řízek pro žlučníkáře,
trojobal na řízky,
jak nejlepe ohrat rizky,
jak nejlépe smažit řízky
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
česnek sušený,
máslo,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka
Komentáře (84)