Jablečný závin III.
Nejčastěji se k výrobě jablečného závinu používá kupované listové těsto. Jablečný závin z domácího taženého těsta je ovšem úplně jiná třída. Křehounké tažené těsto a vůně pečených jablek, skořice a másla vás okouzlí tak, že se k němu budete často vracet.
Suroviny pro 1
2 záviny
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 051 kJ / 2 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,08 g |
Tuky | 72,46 g |
Vláknina | 34,53 g |
Cholesterol | 386 mg |
Sodík | 452 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 372,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 100 °C a vložíme do ní velký hrnec, který necháme nahřát.
Krok 2: Mouku prosejeme na vál. V hrnku rozšleháme vodu, žloutek, ocet a sůl, vlijeme do mouky, přidáme máslo a zpracujeme těsto. Důkladně ho zpracujeme a vyboucháme o vál.
Krok 3: Vytvarujeme do bochánku, přikryjeme nahřátým hrncem necháme půl hodiny odpočinout.
Krok 4: Mezitím oloupeme jablka, nakrájíme je na plátky, připravíme strouhanku, cukr a skořici, máslo nakrájené na plátky i rozehřátý tuk.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 6: Připravené těsto rozdělíme poloviny. Každou část těsta postupně vyválíme na pomoučeném vále a pak ho rukama vytahujeme, až je tenké jako papír. Pokapeme tukem, posypeme strouhankou, obložíme jablky a posypeme cukrem a skořicí. Nakonec přidáme ještě strouhanku a plátky másla. Závin stočíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě asi 20-30 minut dozlatova. Po upečení potřeme zbytkem másla a pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkW6
Moje poznámka
Jablečný závin III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkW6
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 13 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 4 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 8 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 9 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 10 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 10 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 10 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 12 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin,
jablečný štrůdl,
jablečný závin recept,
domácí jablečný závin,
láda hruška jablečný závin,
jablečný závin od hrušky,
jablečný závin recept od hrusky,
jablečný závin ládi hrušky,
recept na štrudl,
zavin jablečny,
štrůdl recept,
luxusní jablečný závin,
luxusní závin,
jablečný štrůdl recept,
recept na závin,
recept na jablečný závin,
závin recept,
recepty jablecny zavin,
jablečný zavin z žitné mouky,
jablečny-zavin
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
žloutek,
sůl,
ocet,
máslo,
tuk,
mouka,
jablko,
cukr krupice,
skořice mletá,
strouhanka,
máslo
Komentáře (7)