Pečený divočák
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní suroviny a dát si záležet na jeho přípravě.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 174 kJ / 281 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,92 g |
| Tuky | 15,47 g |
| Vláknina | 16,52 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 27,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kančí maso pokrájíme na malé kousky. Česnek rozetřeme se solí a promícháme s masem. Naložené maso necháme odležet asi týden až 14 dní v lednici.
Krok 2: Troubu zapneme nahřívat na 250 °C.
Krok 3: Mrkev, petržel i celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 4: Na dno pekáče dáme trochu nastrouhané zeleniny s cibulí. Přidáme česnek, slaninu a vše promícháme.
Krok 5: Navrch naskládáme maso a zasypeme zbylou zeleninou. Přidáme divoké koření a lžíci sádla.
Krok 6: Podlijeme vodou, zakryjeme víkem a dáme péct do vyhřáté trouby při 250 °C asi na 1,5 hodiny.
Krok 7: Poté stáhneme teplotu na 200 °C a dopečeme do měkka asi hodinu. Zhruba 15 minut před koncem pečení sundáme víko, aby se maso opeklo do zlatova.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLMr
Moje poznámka
Pečený divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLMr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
pečený divočák,
divočak recepty,
recepty z divočáka,
pečený divočák recepty,
pečený divočák na zelenine,
divočák recept,
pečeně z divočaka,
recepty divočák,
divočák pečený,
divočak,
pečeně z divočáka recept,
jak naložit maso z divočáka,
pečené maso z divočáka,
pečený divočák na česneku,
divočák na zelenině,
recept na divočáka,
naložení divočáka,
maso z divočáka recepty,
recept na pečeneho divočaka,
pečený divočák recept
Suroviny:
maso kančí,
česnek,
sůl,
mrkev,
petržel,
slanina,
celer,
cibule,
česnek,
sádlo,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl
Komentáře (10)