Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 621 kJ / 2 061 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,94 g |
Tuky | 73,84 g |
Vláknina | 46,68 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 4,80 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 97,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet.
Krok 2: 3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme čenek nakrájený na plátky a vložíme maso.
Krok 3: Zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Za občasného polévání výpekem a podlévání vývarem pečeme do měkka. Asi 1,5 - 2 hod.
Krok 4: Posledních 20 minut pokličku sejmeme a dopékáme tak, aby se na pečeni vytvořila zlatavá kůrčička.
Krok 5: Uzenou krkovici vložíme do hrnce s pařákem a vaříme do měkka po dobu asi 1 hodiny.
Krok 6: Klobásu rozkrojíme podélně napůl, vložíme do rozpáleného oleje a dozlatova opečeme.
Krok 7: Půlku cibule nakrájíme nadrobno vložíme do hrnce s rozpáleným sádlem, necháme zpěnit a potom přidáme sterilované zelí, které lehce posypeme kmínem a prohřejeme.
Krok 8: Stejný postup zvolíme i s bílým zelím.
Krok 9: Na talíř dáme porci bílého a porci červeného zelí položíme na něj opečenou klobásu a plátek vepřové pečeně a plátek uzené krkovice. Plejeme výpekem z vepřové pečeně.
Jako přílohu podáváme 2 druhy knedlíků (bramborový, houskový nebo vídeňský)
Jako přílohu podáváme 2 druhy knedlíků (bramborový, houskový nebo vídeňský)
Zveřejněno 17. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krušovický mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nroR
Moje poznámka
Krušovický mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nroR
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 2 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 2 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Zimní malé galetky
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 1 minutou
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 1 hodinou
Domácí nudle
Kava 2 před 1 hodinou
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 3 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 4 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 5 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 6 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 8 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 8 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 11 hodinami
Tématické fráze:
pečená uzená krkovice,
vepřová pečeně plátky,
krušovický guláš,
sterilované maso,
krušovické vepřové maso,
krušovické maso,
vepřová krkovice pečení,
uvařit z klobasi gulas,
krušovický guláš recept,
krušovický plátek,
plátky z vepřové pečeně,
pečená krkovice plátky,
sterilované vepřové maso,
uzená klobása,
uzená krkovice pečená,
vepřová pečeně-plátky,
krkovice pečeně,
vepřová pečeně plátky recepty,
veprova krkovice knedlik zeli,
krkovice pečeně
Suroviny:
pečeně vepřová,
krkovice uzená,
klobása pikantní,
zelí červené,
zelí bílé,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
kmín celý,
sádlo vepřové
Komentáře (2)