Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dusena okra s arabskou ryzi a piniovymi orisky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 825 kJ /
2 109 kcal
Bílkoviny42,76 g
Tuky11,95 g
Vláknina28,15 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 76 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy447,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tobolky okry zbavime stopek, nakrajime na vetsi kousky a na 15 minut namocime do octove vody. Ocet nam okru zpevni a odstrani cast slizovitych latek, ktere tobolky obsahuji. Pote proplachneme pod tekouci vodou a nechame okapat. Krok 2: Na olivovem oleji zpenime cibulku, pridame nadrobno pokrajeny cesnek, nechame lehce provonet. Krok 3: Prisypeme na vetsi kostky nakrajenou papriku, okru a chvilku (cca 5 minut) restujeme. Krok 4: Nakonec vmichame pokrajena rajcata, koreni, sul, rajsky protlak, podlijeme trochou vody a pod poklickou dusime asi 15 minut. Krok 5: Nakonec posypeme posekanou petrzelkou. Krok 6: Na olivovem oleji dozlatova osmahneme testovinovou ryzi, prisypeme dobre proplachnutou ryzi, sul, maslo, zalijeme vodou a uvarime. Krok 7: Piniove orisky oprazime na malem mnozstvi olivoveho oleje. Pri servirovani jimi posypeme ryzi. Krok 8: Kdo rad kyselejsi, muze okru pri podavani zakapnout trochou citronove stavy.

Zveřejněno 9. 10. 2012

Poznámka autorky aisha

Okra (plody ibisku jedleho) ma velmi priznivy ucinek na zazivaci trakt a pro svou nizkou energetickou hodnotu je vhodna pro redukcni diety.

Nevim, jestli je v Cechach k dostani cerstva okra. Pokud ne, existuje sterilovana nebo mrazena verze. Tu jsem v CR kupovala ve specializovanych prodejnach zdrave vyzivy nebo v arabskych obchodech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNG0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNG0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Recept je super, čerstvá okra se dá koupit v Sapě (vietnamská tržnice):-)):-)):yes:

prave jsem objevila, ze cerstvou okru maji v prodejne RE food, Korunni 43, www.repraha.cz - dostavaji ji kazdych 14 dni primo z Indie, 100 g za 19,90 Kc.

Ve velkých hypermarketech Tesca se dá koupit sterilovaná okra ve velké sklenici. Občas jí dělávám a je to moc dobré. Poprvé jsem jí ochutnala v Pakistánské restauraci :-)

tak to je nádhera mňam:yes::yes:zítra balím kufry a máš mě tam:-)):-)):-))

Aisho, jsi moc šikovná kuchařinka a moc se mi líbí Tvůj receptík, nejen postupem,ale i jak pěkně máš vše naservírované,upravené, no wow;-):-O:-p:yes:

Moc pěkný receptík:-p:yes:

Jinak vsem diky za komentiky..:-K:-K:-K

Nonya: Diky moc..prazenou ji take znam. U nas se dela bud v troube, nebo se osmazi v oleji. To se necha cela, nekraji se stopka, potom neni slizka. Ja ji namacim do octove vody jen kdyz ji krajim na kousky.:-)

:yes: pekny recept, len taka poznamka k tej okre, neumyvat ju a odlozit ona ma tendenciu hned ako sa dostane do kontaktu s vodou byt slizka ale ako pises kyslota -ocot znizuje slizkost. Da sa aj tak ze sa rychle umyje , osusi a oprazi.Bod odo mna.

:-K+6:-p:yes:
Špagetko,díky za odkaz;-):yes:

:-O:-O óóó.. exotika:-8:-8 a krásně podaná.. moc povedený recept:-K:-K:yes::yes: jenom sehnat ty ingredience:-S;-):-D:yes:

1974andrea: Ja Ti zase zavidim ty houby..;-):-K

spagetka: Okra i tak podobne chutna, jako okurky.

Jetse pro zajimavost, u nas se okra nazyva Bamia (arabsky)..:-K:-K

spagetka:Spagi, ale já myslela čerstvou, tu tady nikde nemají, sterilovanou možná, ale to už není ono. A v Řecku se používá určitě, viděla jsem tam rostliny;-)

Tématické fráze:
okra recept, okra recepty, okra, okra kde koupit, recepty okra, recept okra, repraha, recepty z okry, okra jídlo, okra příprava, jídlo okra, bamia recept, pecena okra, recepty mna arabská jídla, papriky okre, okra cerstva, okra pakistánské recepty, okra - recepty, okra koupit, ibiškovec jedlý tesco

Suroviny:
okra, rajče, paprika čerstvá zelená, cibule, česnek, petrželka hladkolistá, římský kmín mletý, protlak rajčatový, olej olivový, sůl, rýže, rýže těstovinová, máslo, sůl, olej olivový, ořechy piniové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu