Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stonožka

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanaa

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 501 kJ /
6 334 kcal
Bílkoviny175,38 g
Tuky307,11 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,39 g
Sodík 1,75 g
Sůl3,91 g
Sacharidy714,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme vejce s cukrem, do ušlehané hmoty zamícháme mouku. Natřeme na papír a zprudka upečeme. Krok 2: Krém uděláme tak, že si uvaříme pudink a do vychladlého zašleháme máslo. A marcipán vyrobíme zase tak, že všechny suroviny smícháme do konzistence plastelíny. Krok 3: Roládovou placku natřeme krémem a stočíme. Dáme ztuhnout a připravíme si marcipán. Pak potahujem marcipánem.

Zveřejněno 15. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stonožka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVyJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stonožka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVyJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

aha teraz som si precitala recept....no tak, tobude predsa len ako pise sodovka...hadam, ze podla receptu sa maju upiect vlastne dve rolady:-?
hm...no ja by som aj tak radsej urobila puncovinu...je tvarnejsie pracovat s nou.

No právě, chtěla jsem jen upozornit, že vzhledem k tomu, že "tělo" vypadá, že je z celé rolády, pak tedy musí v receptu chybět další ingredience na tu hlavu. Anebo ta roláda je překrojená na větší a menší kus. Ale podle obrázku to není pravděpodobné.

nebude ta hlava z normalnej puncoviny? upiect piskot rozmrvit ho, pridat lekvar, rum, kokos, zbytky kremu a vytvarovat hlavu, pride mi to sikovnejsie, ako tocit roladu z druhej strany.

I já jsem přemýšlela z čeho je hlava. Když jsem se lépe podívala na fotku, tak si myslím, že hlava je taky z rolády. To znamená, že na stonožku je zapotřebí upéct 2 rolády. Jedna klasická roláda je na tělo. Druhou roládu (na hlavu) je zapotřebí naplnit a stočit z kratší části - aby byla roláda větší= macatější. Část této rolády odkrojíme na hlavu a zbytek sníme, nebo uděláme nějaký další dort. Třeba květináč nebo půllitrák na pivo. Roládu na tělo stonožky točíme klasicky – po délce. Hanko, je to tak? :-)) Postup by bylo vhodné doplnit - upřesnit.

Hani, moc hezké a roztomilé:-)):yes:

:-p:-D:yes:

No to je tedy kus! Z rolády je tělo a z čeho je hlava? Nicméně - bodík letí.

Peču hodně,ale na takové zdobení nemám trpělivost ani fantazii.Moc pěkné:yes::-p.

To sis určitě udělala k svátku co ? Tak ti přidám gratulaci a bodík,stonožka je opravdu parádní...:yes::yes::yes::-D

Jééé, to je hezké :-)..Bodík:yes:

Tématické fráze:
dort stonožka, roláda stonožka, marcipánový dort stonožka, stonožka dort, stonožka z rolády, recept na punčovinu, jak upéct marcipánový dort, punčovina recept, marcipanova stonožka, roláda jako stonožka, stonožka z marcipánu, dort stonožka z rolády, marcipanové pivo, recept punčovina, stonozka s marcipanu, postup na dort stonozka, marcipanova stonozka postup, dort pivo z marcipanu, dort prasečí hlava, dorty stonožka

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, mléko, cukr, pudink, máslo, mléko sušené, cukr moučkový, med, olej, voda, mandlové aroma

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu