Prošívaná celozrnná dýňová buchta
Variace oblíbené buchty na plech, kterou známe pod názvem „prošívaná deka”, lze připravit i s použitím sezonních mnohotvárných dýní. Ať již použijete hokaido, nebo máslovou, nebo kousek goliáše, vždy dodá moučníku vláčnost a zajímavý vzhled.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 168 kJ / 4 581 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,77 g |
| Tuky | 168,27 g |
| Vláknina | 16,93 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 7,18 g |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 641,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme tvarohovou směs: V misce smícháme tvaroh, mléko, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr a půl sáčku vanilkového pudinku. Prozatím dáme do lednice.
Krok 2: Z dýně odstraníme jádřince, odkrájíme tuhou slupku. Dužinu pokrájíme na kostky a dáme do vroucí vody se špetkou soli a olivovým olejem povařit, dokud kostky nezměknou (dle velikosti kostek 5-10 minut).
Krok 3: Slijeme vodu, část kostek dáme stranou a pokrájíme ještě na drobnější kostky, které později dáme do těsta (není nutné). Zbytek ponorným mixérem rozmixujeme na kaši a necháme vychladnout.
Krok 4: V misce smícháme mouky, zbylou půlku vanilkového pudinku, citronovou kůru, kypřicí prášek a sodu.
Krok 5: 4 vejce šleháme s krystalovým cukrem, 1 vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Poté za stálého šlehání pomalinku přiléváme olej, po něm rum a citronovou šťávu.
Krok 6: Nakonec zašleháme i vychladlou dýňovou kaši. Vařečkou vmícháme dýňové kostičky a rozinky a jako poslední sypkou směs z obou druhů mouky.
Krok 7: Větší plech vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do něj těsto. Tvarohovou směs dáme do sáčku, ustřihneme růžek a „cikcak” postříkáme na těsto.
Krok 8: Plech vložíme do rozehřáté trouby na 180 ºC. Pokud po vpichu špejlí do těsta na špejli neulpí žádné těsto, je upečeno.
Zveřejněno 17. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prošívaná celozrnná dýňová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E67k
Moje poznámka
Prošívaná celozrnná dýňová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E67k
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 54 minutami
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Tématické fráze:
dýňová buchta na plech,
dýňová buchta s tvarohem,
dynová buchta s pudinkem,
rychlá dýnová buchta,
dínová buchta,
recept na dýňovou buchtu,
dýnovabuchta,
dynova tvarohova buchta,
dýnová buchta s jablky,
hrnkova dynova buchta,
buchta z celozrnne mouky,
jablečno dýňová buchta,
dýňová buchta s pudingem,
zdrava dynova buchta,
buchta z celozrnné mouky recept,
dínová polévka,
prošívaná deka recept,
celozrnná buchta s tvarohem,
dýnova babovka,
dýnova polévka recept
Suroviny:
dýně hokkaido,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka polohrubá,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej,
vejce,
kypřící prášek,
soda jedlá,
tvaroh ve vaničce,
cukr moučkový,
mléko,
rum,
rozinky,
šťáva citronová,
citron,
sůl,
olej olivový,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (8)