Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 460 kJ / 8 236 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,97 g |
Tuky | 611,74 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 2,34 g |
Sodík | 736 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 580,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr.
Krok 2: V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Krok 3: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem.
Krok 4: Doprostřed dortové formy o průměru 24 cm dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo, samo se rozprostře.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a pečeme asi 45 minut. Necháme vychladnout.
Krok 6: Ušleháme si šlehačku se ztužovačem, naneseme na prokrojený korpus a pokladem ovocem. Můžeme korpus proříznout dvakrát a do druhého patra dát krém, který si připravíme.
Krok 7: Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme pudink. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout.
Krok 8: Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu. Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení.
Krok 9: Vodu z nádoby vylijeme, pudink dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to.
Krok 10: Krém jsem dala do druhého patra korpusu. Přiložila vrchní korpus a pomazala strany a vršek. Dala jsem do lednice ztuhnout. Nakreslila jsem si obrázek na papír a vystřihla. Přenesla na ztuhlý krém na korpusu.
Krok 11: Obtáhla párátkem a dokreslila vnitřek. Krémem obarveným na černo jsem obtáhla obrysy a začala jsem vybarvovat. Po zatuhnutí přidáme ostatní zdobící prvky, aby se obrázek oživil. Z potahové hmoty jméno, číslice, kytičky ad.
Zveřejněno 13. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Ijáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gM89
Moje poznámka
Dort Ijáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gM89
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 53 minutami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 15 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 hodinou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 11 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 12 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 12 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 12 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 13 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 14 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 14 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 14 hodinami
Tématické fráze:
dort iaček,
dort s ijáčkem,
potahový dort se zdobením recept,
ijáček postup,
postup ijacek,
smajik,
dortova forma ijaček,
dort iaček postup,
jak dostat obrazek na dort,
zdobící prvky na dort,
postup iáček,
dorta ijáčkek
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
broskve,
banán,
mandarinky,
jahody,
mléko,
cukr,
pudink,
máslo,
potravinářské barvivo gelové,
hmota potahovací
Komentáře (10)