Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 212 kJ / 1 724 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,18 g |
| Tuky | 77,61 g |
| Vláknina | 30,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 1,15 g |
| Sůl | 2,46 g |
| Sacharidy | 185,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme.
Krok 2: Zasypeme hladkou moukou, aby brambory nezčernaly.
Krok 3: Dále přidáme 2 lžíce provensálského koření, sůl, pepř, vejce, rozinky, arašídy a vše promícháme.
Krok 4: Pokud je hmota řídká, tak přidejte ještě trochu mouky. Z hmoty vytvoříme placičky, obalíme ve strouhance a usmažíme.
Krok 5: Já je smažím ve fritovacím hrnci.
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálské placičky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pqw
Moje poznámka
Provensálské placičky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pqw
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 10 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 11 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 12 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 13 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Tématické fráze:
aby brambory nezcernaly,
jak uchovat oloupané brambory,
aby brambory nečernaly,
aby brambory nescernaly,
aby nezčernaly brambory,
provensálsko,
brambory nezčernaly,
provensálské bydlení,
jak uvařit brambory aby nezčernaly,
provesálské placičky,
uchovat brambory aby nezčernaly,
aby vařené brambory nečernaly,
jak uchovat oloupané brambory ?,
jak uchovat brambory aby nezčernaly,
provensálské brambory,
kuřecí křídla ve fritovacím hrnci,
smazene kureci kridla,
recepty smažené kuřecí křídla ve fritovacím hrnci,
brambory aby nečernaly,
nezcernaly brambory
Suroviny:
brambory,
arašídy,
rozinky,
sůl,
pepř mletý,
koření provensálské,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
olej
Komentáře (3)