Guláš z václavek
Milovníci hub už vyhlížejí dobu, kdy porostou václavky. Na oblíbený guláš z nich má každý svůj recept, který se liší v přidaných ingrediencích. Ale všichni se těší, že si pochutnají. Ideální přílohou ke gulášku je tradičně oblíbený knedlík.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 241 kJ / 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,41 g |
| Tuky | 20,60 g |
| Vláknina | 28,57 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 336 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 54,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kloboučky hub spaříme vařící vodou a necháme je chvíli máčet. Poté slijeme, necháme okapat a nakrájíme na menší kusy.
Krok 2: Na másle osmahneme oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme houby, sůl, kmín, mletou papriku. Promícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme minimálně 20–25 minut.
Krok 3: Pak odstraníme pokličku a necháme odpařit šťávu. Houby poprášíme moukou. Přidáme kečup a po troškách vývar. Za stálého míchání ještě povaříme alespoň 15 minut.
Krok 4: Podáváme s oblíbenou přílohou.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANB
Moje poznámka
Guláš z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
václavky,
václavky,
vaclavky recepty,
vaclavky recepty,
houby václavky,
houby václavky,
houby václavky recepty,
václavky recept,
václavky recept,
houba václavka,
houba václavka,
jak upravit václavky,
recept na václavky,
václavka houba,
václavky houby,
recept václavky,
václavka obecná recepty,
václavka,
václavka obecná recept,
recepty václavky
Suroviny:
houby václavky,
vývar masový,
mouka hladká,
kečup sladký,
máslo,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
sůl
Komentáře (23)
Dobrou chuť všem
Jen se mi líbí jak jsou v receptu zemáky a na fotce knedla