Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medailonky v krustě s chřestem

Vepřová panenka doplněná o neobvyklou chuť a vůni chřestu na pomerančích. Jídlo provoněné kořením, zasypané křupavou krustou parmazánu. Lahodná chuť vám jistě vynahradí tuto trochu náročnější přípravu pokrmu.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 184 kJ /
522 kcal
Bílkoviny22,40 g
Tuky31,60 g
Vláknina3,20 g
Cholesterol 48 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,75 g
Sacharidy35,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme směs na krustu. Toastový chleba a bylinky dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemnou sypkou směs. Krok 2: Přidáme nastrouhaný parmazán, pomerančový pepř a zakysanou smetanu a smícháme v hustší pastu. Krok 3: Chřest oloupeme a zbavíme dřevnatých konců. Krok 4: Chřest dáme vařit do vody, kterou osolíme, trošku osladíme a přilijeme do ní přecezenou šťávu ze dvou pomerančů. Vaříme zhruba 15 minut. Krok 5: Tekutinu z chřestu dáme zatím stranou a chřest uchováme v teple. Krok 6: Troubu zahřejeme na 250 °C. Krok 7: Medailonky osolíme, opepříme a opečeme krátce zprudka na rozpáleném oleji. Z každé strany nanejvýše 2 minuty. Krok 8: Vyjmeme je a dáme do pekáčku, na každý navršíme pastu a trochu přimáčkneme. Krok 9: Dáme do rozpálené trouby na 10 minut, poslední 2 minuty přepneme na gril a opečeme svrchu krustu. Krok 10: Pánev s výpekem zahřejeme, přilijeme tekutinu z chřestu, provaříme, můžeme přilít asi 100 ml silného vývaru a nakonec zahustíme studeným máslem utřeným s trochou mouky. Krok 11: Dochutíme a můžeme podávat.

TIP: Využití chřestu v kuchyni

Zveřejněno 15. 10. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1333

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1333

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

:yes::yes::yes::-K

tenhle recept mě hned zaujal... o víkendu jsme s vnučkou zkusily a je to perfektní! ona si teda místo masa udělala brokolicové placicky v krustě ale krásně se t os chřestem doplňoalo, lahoda <3

HankaCh:, plotna: Hani, Jani děkuji:-K

:-*:yes::yes::yes:

:-p:yes:

rebeka:Díky Nadi;-):-K

:-O:-O páni.. jak mi to jen mohlo uniknout:-/:-? takový krásný recept:-K:-K:-* chřest zbožňuju, je takový..:-8:-8 no, je mooc dobrý;-):-D:yes::yes: a celé to máš moc krásné, jistě jste si pochutnali a ty jsi sbírala jen samou chválu;-):-)

Moc vám všem děkuji za shlédnutí receptu a komentíky;-):-K

Moc hezky připraveno:-p+16:yes: a krásně naservírováno:-K

:-p:-p:yes::yes: To je fakt k sežrání!!:-))

srettka:Barvou i chutí, jen ho zkus, až bude sezóna, fakt;-)

aisha:Dělala jsem podobně i z drůbežího , mrkni;-) http://www.toprecepty.cz/recept/23311-kruti--kurec...

1974andrea:nezkoušela, a hráškovej jako že zelenej a nebo chuťově hráškovej? řekla bych, že tak šmakézní...hele, ty mě do těch asparágusovejch pinďourků ještě ukecáš:-D

srettka:A zelenej jsi zkoušela? Ten mi chutná ještě víc, ten je takovej hráškovej;-)

Tak toto by mi moc chutnalo, ovsem veprove bych musela nahradit jinym masickem, treba pravou svickovou..a ten chrestik nema chybu..:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové medailonky s chrestem, vepřová panenka v bylinkové krustě, telecí medailonky s chřestem, kuřecí v bylinkové krustě, vepřové medailonky v krustě, panenka v bylinkove kruste recept, bylinková krusta z toustovým chlebem, veprove medailonky s chrest, recept na telecí medailonky v krustě, recept s chřestem, vepřové medailonky s chřestem a sýrem, krusta z bílého chleba a bylinek, medailonky v medove kruste, veprovy chrestys, bilý chřest parmazánové krustě, bylinková krusta, veprove medajlonky v bylinkove kruste, vepřová panenka v mandlové krustě, krusta z bílého chleba, maso v bylinkove kruste z toastoveho chleba

Suroviny:
panenka vepřová, olej, sůl, pepř mletý, chléb toustový tmavý, parmazán, smetana zakysaná, pepř, petrželka zelená, bazalka čerstvá, šalvěj, sůl, chřest bíly, pomeranče, sůl, cukr, vývar masový, mouka hladká, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu