Vynikající mrkvové řezy
Ochutnejte výborný mrkvový moučník, který je i přes mrkev v těstě díky prášku do pečiva a bílkovému sněhu krásně nadýchaný. Po upečení ho potřeme pudinkovým krémem zjemněným smetanou a vonícím po skořici.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 186 kJ / 5 781 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,43 g |
Tuky | 230,08 g |
Vláknina | 35,55 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,78 g |
Sacharidy | 785,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Velký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Očištěnou mrkev najemno nastrouháme. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky šleháme s polovinou cukru, dokud nevznikne pevný sníh.
Krok 3: Žloutky s druhou polovinou cukru vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu a ostatní suroviny, nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh.
Krok 4: Těsto urovnáme na připravený plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.
Krok 5: Připravíme krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a podle chuti přisladíme. Přidáme skořici a do ještě horkého pudinku zašleháme lžíci másla. Po vychladnutí do krému ještě zašleháme zakysanou smetanu.
Krok 6: Vychladlé těsto potřeme krémem. Moučník můžeme dozdobit podle vlastní fantazie.
Zveřejněno 14. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající mrkvové řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xppk
Moje poznámka
Vynikající mrkvové řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xppk
Nejnovější recepty
Losos s černou čočkou
Přidáno před 14 minutami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 6 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 10 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 7 minutami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 52 minutami
Kuře po staropražsku
Hanes před 53 minutami
Bramborové knedlíky
snejkee před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 4 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 5 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 8 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 9 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 9 hodinami
Tématické fráze:
mrkvové řezy,
mrkvový řez,
mrkvové řezy s tvarohem,
mrkvová buchta s krémem,
dobrý mrkvový řez,
vynikající moučníky a řezy recepty s foto,
vynikající rezy,
recept na mrkvové řezy,
nadychany mrkvovy kolac,
mrkvové řezy s krémem,
mrkvová buchta s tvarohem,
mrkvove rezy recept,
vyborne mrkvove rezy,
mrkvový buchta,
mrkvové recepty,
mrkvové buchty,
mrkvová buchta,
recepty mrkvove rezy,
mrkvový řezy,
recepty z mrkve
Suroviny:
mrkev,
vejce,
cukr krystal,
olej,
voda,
kůra citronová,
mouka polohrubá,
mouka celozrnna pšeničná,
kokos,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr,
smetana zakysaná,
skořice mletá,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (23)