Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra na cibulce s houbami a slaninou

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Vepřová játra na cibulce patří ke klasice české kuchyně. Houby na slanině však tento pokrm příjemně obohatí a jídlo krásně provoní celý byt. Budete jen nedočkavě čekat, až se pokrm dovaří a vy jej budete moci ochutnat.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 369 kJ /
2 717 kcal
Bílkoviny116,10 g
Tuky224,45 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 5,40 g
Sůl13,60 g
Sacharidy48,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule očistíme, nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Přidáme umytá a nakrájená játra a necháme zatáhnout. Opepříme, lehce podlijeme a dusíme doměkka asi 30 minut. Krok 2: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, dáme opražit do hrnce, a přidáme čisté nakrájené hříbky. Osolíme, zakryjeme a dusíme asi 20 minut. Poté odkryjeme a přebytečnou tekutinu necháme zcela odpařit. Krok 3: K játrům a cibulce přidáme slanino-houbovou směs a přivedeme k varu. Krok 4: Ve sklenici s vodou (300ml) rozmícháme 1 lžičku solamylu, přilijeme k játrům a provaříme. Krok 5: Nakonec vmícháme sójovou omáčku a už nevaříme.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 21. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7ym

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7ym

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Z jehnecich jatyrek a sumavskych hribu, uplne vyborne.

Diky za tip na večeři, výborný:yes:

játra nemůžu, ale i tak smekám poklonu:yes::-D nááádhera:-p

Hezky připraveno:-K+14:-p:yes:

:-p:yes::yes:

Dkuji za milé komentáře:-K;-)

Dala bych si vypadá to moc jedle:yes::yes:+11

Líbí :yes: + one point

:-p:-p:-p na cibulce dělávám, ale s houbami jsem ještě nezkoušela:-p

:-p vypadá to moc dobře...dala bych si :-)):yes:

nofrona: Ty jsi si jich užila letos asi hodně, já bych potřebovala žně jiné, ale to až indy, ahojky:-K;-)

varilamyskakasicku:Děkuji:-K, ale žně nic moc, už je zase sucho:-/

rebeka:láska na první pohled:-8:-D:-D

magdalenka:díky, chystám se na tu tvou kapustu s václavkami, ještě má 2 sáčky v mrazáku;-):-), hlavně mi neříkej, že se nemůžou zamrazit, na něco jsem jelito:-O:-S

copa to tu máme za pěkňučké jídélko:-?:-* ááá, naše Nofři řádí:-8, krásně řádí;-)
je to MLASK už na první pohled... jako láska:-8:-D;-):yes::yes:

Markét, také to tak dělám, jako Ty, máš to pěknoučké, a ať žijou houbové žně, já ale žňě nemamo, tak jen koukám:-K:-O;-):-p:yes:

pekná kombinácia surovín...to môžem. :yes:

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
jatra s houbami, kureci jatra s houbami, játra na cibulce, vepřová játra na cibulce se slaninou, hovezi jatra na cibulce, jatra se slaninou, vepřová játra se slaninou, jatra s houbama, jatra na houbach, kuřecí játra na cibulce, krůtí játra s houbami, krůtí játra na cibulce, játra s václavkami, veprova jatra na cibulce a slanine, příloha k játrům na cibulce, kureci jatra na houbach, vepřová játra se slaninou a houbami, jatra do meka, vepřová játra s houbami, kuřecí játra na cibulce a slanině

Suroviny:
játra vepřová, houba hřib, slanina anglická, cibule, pepř, sůl, solamyl, omáčka sojová, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu