Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malfuf - zelne zavitky

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 929 kJ /
1 417 kcal
Bílkoviny29,60 g
Tuky6,24 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 363 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy306,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: U cele hlavky zeli castecne vykrojime kostal a vlozime ji na 5 minut do vrouci osolene vody. Krok 2: Opatrne obereme vrchni mekke listy a hlavku znovu vlozime do vrouci vody (tentokrat budou stacit tak 2 minuty). Listy nesmi byt prilis uvarene, spise sparene, aby byly ohebne pri baleni. Tento proces opakujeme do rozebrani cele hlavky. Jednotlive listy nechame vychladnout. Krok 3: Syrovou ryzi proplachneme vodou, pridame kardamon, nove koreni, skorici, rimsky kmin, sul, pepr, trochu olivoveho oleje a promichame. Krok 4: Na kazdy list zeli (vetsi listy prepulime a vyrizneme tvrdsi kostalovou cast) dame lzicku ryzove naplne a stocime do rulicky. Kraje se snazime zakladat dovnitr, aby nam smes nevypadavala. Krok 5: Klademe tesne vedle sebe do hrnce s vyssim okrajem. Po zaplneni dna tvorime novou vrstvu na jiz udelane zavitky, takto opakujeme. Krok 6: Nakonec vse posypeme susenou matou, polijeme citronovou stavou, potreme prolisovanym cesnekem a zalijeme horkou vodou (cca 250 ml - lehce nad uroven zavitku), ve ktere jsme rozmichali bujonovou kostku. Krok 7: Zatizime vidlickami, aby se nam zavitky neoteviraly a pod poklickou varime 1 a 1/2 hodiny. Podle potreby dale podlevame vodou (behem vareni podlevam uz jen jednou).
Podavame s kopeckem zakysane smetany.

Zveřejněno 22. 10. 2012 17:16

Poznámka autorky aisha

K ryzove smesi muzeme primichat mlete maso a dale libovolne korenit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malfuf - zelne zavitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O6XG

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malfuf - zelne zavitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O6XG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

1974andrea: Nemusi byt nakladane, cerstve se pouze spari varici vodou nebo kratce povari..;-)..nakladane pouzivame pouze kdyz nejsou cerstve listy..:-)

aisha:Já bych si je udělala taky, ale nelze tady sehnat ty nakládané vinné listy:-S

1974andrea: Vinne zavitky take delam, chystam se pridat recept, az je budu delat. ;-)

Podobně se připravují i řecké dolmades, jen se balí do vinných listů. Taky se natěsno skládají ve vrstvách do hrnce a zalijí omáčkou. Bývají s masem i bez. Mně se recept líbí:yes:, ale radši mám s masíčkem, třeba by šlo i s mletým krůtím, když vepříka nejíte;-)

Hezky připraveno,krásně načančáno:-K+13:-p:yes:

Vsem velke diky za krasne komentare..:-K

:yes: moc pěkné:-K

Zelí jsem plnila dosud pouze mletým masem, ale tento recept se mi také moc líbí a určitě brzy udělám:yes::yes:

:yes:Velmi pekny recept, bod odo mna.

krasny recepis a super upravene na taliri.

Aisho, taky dělávám, trochu tlustější a dávám mleté maso, je to se šťávou. Naučil mě to mojí sestřenice manžel, když mi bylo 14 let, on je rumun a v Rumunsku je to Sarma a dokonce jejich národní jídlo-nevaří se, ale peče se....mám tu na sarmu recept. Tobě dávám krásný 10.bod:yes:

,,na dno hrnca sa v palestine, jordansku, syrii a libanone rozlozi minimalne jedna hlavka strucikov cesnaku a este v kosielke..cize neolupane...recept krasny..:yes:

moc pěkný recept, :-O:yes::yes::-K

zajímavý recept:yes:

Krásný recept:-p:yes:

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
zelne zavitky, rumunská sarma, řecké zelné závitky, recept na zelne zavitky, zelny list po rumunsku, ukrajinské golubce, řecké vinné závitky, rýže se zeleninou po rumunsku, ukrajinské svatební golubce, ukrajinská sarma, recke zelné závitky plněné mletým masem, ukrajinska sarma recepty, ukrajinska bezmasa kucharka, rumunské golubce, rumunská ukrajinská recepty, řecké závitky, top recepty rumunska, zelne zavitky postup baleni, rumunske plněné zelné závitky, nakladane zelne listy

Suroviny:
zelí hlávkové, rýže, koření nové koření mleté, kardamom, římský kmín mletý, skořice, bujón, šťáva citronová, česnek, máta sušená, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu